Cine sunt câștigătorii concursului „City Quest” de anul acesta?

0
373

În weekend-ul trecut, la 26 martie, adolescenților din Soroca li s-a propus un experiment. Consiliul Raional al Tinerilor din Soroca a organizat un „City Quest”. Ca loc de start a fost ales Parcul „Mihai Eminescu”, apoi, tinerii au fost împărțiți în șase echipe și au pornit călătoria prin municipiu.

La concursul de sâmbătă au participat elevi și studenți din diferite instituții de învățământ din Soroca. Unii dintre ei deja au mai trecut printr-o astfel de experiență, pe când alții pentru prima dată și-au încercat puterile. Cele șase echipe: „The Tiolki”, „Războinicii”, „Moștenitorii”, „Buffin”, „Energo” și „Citrus” au avut același traseu, au pornit din Parcul „Mihai Eminescu”, a urmat Cinematograful „Dacia”, apoi Zemstva Sorocii, Casa de rugăciuni a minorității etnice, Spitalul vechi de tuberculoză, Statuia din parcul Bisericii Sfinții Martiri Brâncoveni și ultima locație, Palatul de Cultură. Lângă fiecare dintre aceste locuri era câte o cutie, în ea, echipa găsea o fundiță cu o ghicitoare, care conducea spre cealaltă locație. Ca dovadă că nimeni nu a făcut vreo șmecherie, fiecare echipă a trebuit să prezinte o fotografie de grup lângă cutia cu fundiță.

Organizatorii concursului sunt de părere că tinerii sorocenii au o mare nevoie de astfel de activități, atât pentru distracție, cât și pentru a-și aminti locurile turistice din orașul lor.

Anastasia Strochin președinta Consiliului Raional al Tinerilor din Soroca și Artiom Pujleacov, președintele juriului: „Am venit cu o așa inițiativă frumoasă pentru tinerii din raionul Soroca, deoarece de trei ani nu s-a mai organizat astfel de „City Quest” și am decis ca în sâmbăta de 26 martie să facem ceva frumos pentru tinerii noștri”.

Andrei Jitniuc, specialist principal Serviciul Tineret și Sport: „Cu suportul Consiliului Raional s-a organizat concursul pentru tineret «Descoperă orașul meu». Scopul acestui eveniment este ca să aducem aminte tinerilor despre locurile pitorești și istorice din Soroca. Acest concurs este un experiment, după urmează să mai facem unul și pentru tinerii de prin gimnaziile din întreg raionul”.

Câștigătorii au primit premii bănești în sume de:

Locul 1: Echipa „Buffin”, în frunte cu căpitanul Axenia Mihalaș – 700 de lei;

Locul 2: Echipa „Moștenitorii”, în frunte cu căpitanul Cornelia Haric – 600 de lei;

Noi am venit aici să luăm premiul. În decurs de o oră jumătate am ajuns la destinația finală, fiind a doua echipă. După ne-au premiat în fața monumentului «Ștefan cel Mare»” ne-a povestit Cornelia Haric.

Locul 3: Echipa „The Tiolki”, în frunte cu căpitanul Nicoleta Leahu – 500 de lei.

„Eu împreuna cu Echipa mea «The Tiolki» am ajuns la final a treia echipă, ceea ce înseamnă ca am luat și locul trei. Pot spune că a fost extrem de interesant, echipei noastre le-a plăcut foarte mult. Locațiile au fost bine alese și le spunem un mare bravo organizatorilor pentru asta. Desigur că pe viitor mai dorim să fie organizate astfel de concursuri unde putem să folosim timpul nostru liber în ceva util” ne-a zis Nicoleta Leahu.

Scopul activității a fost promovarea locurilor turistice din Soroca. La concurs au putut participa tineri atât din mediu urban, cât și din rural, cu vârsta cuprinsă între 14 – 35 de ani. Câștigătorii au fost premiați cu premii bănești, cupă și medalie. Pe lângă câștig, fiecare participant a primit câte 30 de lei pentru o pauză de cafea.

Articolul precedentAmenzi de 10.000 – 50.000 de lei sau privațiune de libertate pentru persoanele care dau foc la vegetații
Articolul următorBuletinul scurt de știri zilnice OBSERVATORUL – 28 martie, 2022

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.