Chiria de la casele sociale din Soroca, s-ar putea dubla / VIDEO

0
322

Chiria locatarilor bugetari, de la casele sociale din municipiul Soroca, ar putea fi majorată de două ori. Despre aceasta s-a discutat astăzi la consultările publice organizate de Consiliul Raional Soroca. Apropo, ca de obicei, la consultările publice a lipsit publicul, cu excepția unei persoane interesate și a celor care asigură transmisiunea și reprezentarea Consiliului pentru Participare din Raionul Soroca.

Unul dintre subiectele de pe ordinea de zi a ședinței ordinare de la 23 martie 2023 va fi și modificarea Deciziei Consiliului Raional Sоrоса nr.1/11 din 0б.02.2020, Cu рrivire la сопtrасtul de locațiune, și anume anexa cu calculul cuantumului plății lunare de chirie a locuințelor sociale din blocurile locative cu 72 de apartamente. Astfel dacă până acum pentru un apartament cu trei odăi, de 72mp, locatarii achitau lunar 656 lei, după modificarea acesteia, în caz că va fi votată de Consiliul Raional Soroca, prețul va fi de 1300 lei. Totodată chiar și majorat, chiria în locuințele sociale din Soroca este mult sub media prețurilor de piață. Despre acest subiect și altele ce urmează a fi puse pe masa consilierilor raionali, veți afla mai multe din video-ul de mai jos.

Consultările publice au fost transmise în direct pe platforma euparticip.md de către secretariatul Consiliul pentru Participare din raionul Soroca – Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA, în cadrul Proiectului ”Facilitarea participării civice în procesul decizional”.


Articolul precedentSfatul Psihologului: Galina Melniciuc despre cum să evităm bullying-ul în școli
Articolul următorBazinul de aprovizionare cu apă potabilă de la Rublenița: un măr al discordiei dintre SA„Regia Apă-Canal Soroca” și primărie / VIDEO
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.