Cetățenii activi sprijină ideile frumoase la Șolcani

0
170
Foto: facebook.com/solcani.soroca

Recent, în curtea școlii din satul Șolcani a fost inaugurat un monument dedicat pedagogilor. Ideea aparține absolvenților instituției de învățământ din localitate, promoția anului 1973. Susținuți de membrii Grupului de Inițiativă Locală (GIL) ”Împreună pentru un viitor mai bun” inițiatorii și-au văzut ideea realizată.

Foștii elevi și-au dorit să lase o amintire frumoasă în instituția în care au învățat să scrie și să citească și au trăit frumoase clipe din copilărie și adolescență, alături de colegi și pedagogi. Mai multe idei apăreau despre ce ar putea să facă absolvenți pentru școală, însă ideea care le-a plăcut a fost cea de a construi un monument în memoria pedagogilor.

Aceasta a venit de la membrii Grupului de Inițiativă Locală, ne-a comunicat Stela Vlas, lidera GIL.

Foto: facebook.com/solcani.soroca

Odată aprobată, ideea a prins contur în termeni foarte scurți. Au contribuit financiar absolvenții anului 1973, iar mulți susținători ai inițiativei au făcut voluntariat prin efectuarea lucrărilor de reparație. Astfel încât în ajunul anului curent de învățământ monumentul a fost inaugurat și sfințit cu participarea tuturor celor menționați.

Acum memoria foștilor dascăli este înveșnicită nu doar în amintirile foștilor elevi, dar și în curtea școlii din localitate.

Foto: facebook.com/solcani.soroca

În viitorul apropiat membrii GIL planifică să sădească mai mulți pomi în curtea școlii, pentru a-i oferi un aspect și mai frumos.

Amintim că Grupului de Inițiativă Locală (GIL) ”Împreună pentru un viitor mai bun” din Șolcani are nouă membri activi, dar este deschis și pentru doritorii de a se implica în activitatea organizației locale și a fost creat cu sprijinul AO ”Casa Speranțelor”, în cadrul proiectului ”Formăm lideri pentru comunitate”, cu suportul Fundației Est-Europene, Inițiativa Comună pentru Oportunități Egale în parteneriat cu Centrul  Parteneriat pentru Dezvoltare, din resursele acordate de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SCD) și Suedia.

***

Această publicație a fost realizată cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a proiectului „E timpul să fii activ!” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.


Articolul precedentDeținătorii de patente ar putea să-și schimbe „statutul”
Articolul următorDreptul la muncă al persoanelor cu dizabilități, promovat prin subvenții pentru angajatori
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.