Cetățean turc, depistat cu document contrafăcut pentru camion

0
35
Un cetățean al Turciei este cercetat penal pentru folosirea actelor oficiale false. Polițiștii de frontieră au înregistrat cazul în punctul de trecere Giurgiulești-Galați, pe sensul de intrare în țară.
 
În prima jumătate a zilei de ieri, 14 mai curent, pentru autorizarea trecerii frontierei de stat s-a apropiat un camion de model Mercedes Benz cu remorcă, la volanul căruia a fost legitimat cetățeanul Turciei de 50 de ani. În cadrul controlului de rigoare, polițiștii de frontieră au observat că certificatul de înmatriculare, care ar fi eliberat de autoritățile turce, nu corespunde unui act original după formă și conținut. La verificarea amănunțită a documentului, cu ajutorul tehnicii din dotare, a fost confirmat că acesta este falsificat. 
 
Ba mai mult, în declarații cetățeanul Turciei nu a ascuns faptul că știa despre contrafacerea documentului. Acesta a precizat că pierduse originalul și pentru a nu fi mustrat de șeful său a apelat la ajutorul unui prieten bulgar să-și perfecteze unul nou.
 
Certificatul falsificat a fost ridicat și urmează să fie supus expertizei tehnico-judiciare, iar polițiștii de frontieră din Direcția regională SUD continuă cercetările pe faptul săvârșirii infracțiunii de fals în actele oficiale. Totodată, pe teritoriul Sectorului Poliției de Frontieră Giurgiulești a fost indisponibilizat doar cap tractorul, pentru care s-a prezentat actul falsificat, remorca fiind tractată de alt camion, la volanul căruia a urcat șoferul documentat.
 
sursa : Secția Relații Publice a DPF

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.