Cei mai bine plătiți sunt IT-știi și bancherii, iar cei mai „săraci” sunt angajații din alimentația publică și agricultorii

0
44

   După cum afirmă Biroul Național de Statistică, cu o medie de 18.000 lei lunar, persoanele angajate în domeniul IT sunt, de departe cele mai plătite. După aceștia urmează bancherii și angajații în firmele de asigurări cu peste 14.000 lei în mediu pe lună. Aproape de acest salariu sunt și angajații din domeniu energetic, cu „doar” 13.800 lei.

Pe de altă parte, „lanterna roșie” în materie de salarizare o dețin angajații din alimentația publică – cu circa 5.000 lei lunar, agricultorii – 5.300 lei lunar și angajații instituțiilor de cultură – circa 5.600 lei lunar.

   Cu o precizare: este vorba de salarizarea în domeniul bugetar, unde salariu mediu, în trimestrul trei, era de 8074 lei, în comparație cu 7385 lei în semestrul trei a anului 2019.


Articolul precedentAstăzi termomterele vor indica doar zero grade C
Articolul următorCele mai independente instituții publice din RM : de la PG până la ASP
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.