CEC: Cel mai lung buletin de vot va fi tipărit sub formă de broșură

0
98

Cmisia Electorală Centrală (CEC) a determinat cum va arăta buletinul de vot pentru Consililul local Comrat – cel mai lung buletin de vot, în care sunt incluși 61 de candidați.

Vineri, 11 octombrie în cadrul ședinței Comisiei, a fost aprobat proiectul ce prevedea ca buletinul să ia forma unei broșuri, transmite Știri.md cu referire la Agora.md. Potrivit hotărârii CEC, buletinul se va tipări pe hârtie opacă, de culoare gri afumat. Acesta va fi cel mai scump buletin de vot, prețul fiind estimat la 3 lei pentru un exemplar. Pentru comparație, celelalte modele costă între 0,4-0,7 lei. La ședința Comisiei Electorale Centrale de săptămâna trecută propunerea de tipărire a broșurilor pentru Consililul local Comrat (61 de candidați) și Congaz (31 de candidați) a fost respinsă.

Menționăm că cele mai scurte buletine de vot sunt pentru localitățile unde a fost înregistrat cîte un candidat la funcția de primar sau de consilier local.  Cele aproximativ 8 milioane de buletine de vot vor costa statul 3 milioane de lei.

(agora.md)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.