Ce vorbesc, de unde sunt și de ce au protestat la Soroca? / VIDEO

0
2141

Astăzi sute de oameni au venit la podul lui Bechir ca să protesteze. Aceștia, organizați de membri ai partidului ȘOR, și care anterior erau activiști PD, au fost îndemnați să strige slogane îndreptate împotriva președintei Maia Sandu. Aduși pe liste (în dreptul fiecărui sat erau scriși câți oameni trebuie transportați), încolonați și cu lozinci, aceștia au mărșăluit până aproape de stadion, apoi s-au întors câteva sute de metri înapoi, ca să plece mai pe urmă pe la casele lor.

Unii protestatari au recunoscut că nu sunt din Soroca, alții spuneau că sunt de la noi, dar încurcau primăria cu stația de autobuze. Dar au fost și locuitori ai municipiului sau a satelor din raion. Argumentele lor reale, scumpirile și sărăcia tot mai mare a multor cetățeni, au fost amestecate cu falsuri, tirajate în mare parte de presa manipulatorie și propagandiștii politici, care nu prea au nimic în comun cu realitatea. Fiindcă organizatorii nu au dorit să vorbească cu noi nici pe parcursul zilei și nici la proteste, am decis să vorbim cu oamenii, să încercăm să le auzim problemele, și după posibilitate, să combatem falsurile. Și iată ce ne-au spus.

Am încercat să aflăm și poziția Președinției Republicii Moldova referitor la acest protest. “Instituția prezidențială nu comentează protestul. În țara noastră, fiecare om se bucură de libertatea de întrunire și are dreptul la liberă exprimare” ne-a informat echipa Direcției informare și comunicare cu mass-media a Președinției.


Articolul precedentO femeie de 44 de ani, originară din Republica Moldova a fost găsită moartă în apartamentul ei din Spania
Articolul următorMeteo: astăzi și mâine se anunță Cod Galben de vânt puternic și sunt posibile ninsori
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.