Ce se întâmplă cu S.A. “Regia Apă-Canal Soroca” și cine conduce întreprinderea?

0
2808

La 24 ianuarie 2022 prin Hotărârea Judecătoriei Soroca a fost constatată insolvabilitatea SA ”Regia Apă Canal Soroca”, fiind intentat procesul de insolvabilitate. În calitate de administrator al insolvabilității a fost numit administratorul autorizat Vitalie Melnic.

L-am contactat pe Mihail Ojog, fostul administrator al întreprinderii pentru a ne spune dacă zvonurile că SA ”Regia Apă Canal Soroca” a ajuns în faliment sunt adevărate. “S.A. “Regia Apă-Canal Soroca” a intrat în procedură de insolvabilitate după o perioadă de observație, ne-a declarat Mihail Ojog. Perioada de observație a început pe 6 decembrie, iar pe 24 ianuarie a fost sentința care a validat. Suntem în procedură de insolvabilitate prin reorganizare și restructurare, dar nu prin faliment. Legea cu privire la insolvabilitate prevede mai multe căi, este falimentul prin lichidare sau prin reorganizare. Pentru populație nu se schimbă nimic. În general nu se schimbă nimic, iar pentru întreprindere avantajul este se deblochează conturile și nimeni nu are dreptul să pună sechestru. Noi din 2019 ne zbăteam să scăpăm de executorul judecătoresc, fiindcă încasa aproximativ un milion și jumătate de lei anual. Acum se va pune ca prioritate să achităm datoriile creditorilor și să ajungem la normal. Cu regret altfel nu putem scăpa de datoriile făcute de ani de zile.”

Datoriile mari acumulate au pus întreprinderea pe brânci, doar față de ÎIS “Acva Nord” s-au adunat datorii de peste 26 de milioane de lei. Dar acesta este un subiect aparte la care vom mai reveni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.