Ce se întâmplă cu materialele rămase în urma reparaţiei drumurilor?

2
65

În preajma alegerilor prezidenţiale pe reţelele de socializare o persoană a plasat o postare cu textul: “Bordurile din oraşul Soroca au ajuns în livada lui V. Său, primarul oraşului. Votaţi Maia Sandu!!!”. Nu am înţeles ce au bordurile şi primarul cu Maia Sandu, dar în scurt timp postarea a avut zeci de distribuiri.

Printre cei care au promovat mesajul şi au comentat sunt consilieri raionali şi orăşeneşti. S-au grăbit să comenteze şi alţii. “Se vede că-i gospodar, nu cumva-s de la PLDM? Tare s-au îmbogăţit indivizii, dar… le vine timpul la toţi”, scrie un internaut, altul îl combate, menţionând că “Niciodată nu o să ia Victor Său bordurile Sorocii. Doar să pună de la el borduri în oraş. Asta îl cred în stare. Acolo sunt 20 de borduri. Maxim 200 de dolari. Se pretează Victor Său la aşa ceva? Niciodată”.

Am încercat să discut cu Maria Pînzaru, cea care a postat informaţia, pentru a afla dacă are careva dovezi că bordurile au fost luate din oraş. Dar se pare că acest profil a fost de unică folosinţă, nu are fotografie sau alte date de identificare, iar aceasta a fost unica ei postare pe Facebook. Aşa că deocamdată nu am primit nici un răspuns. Am discutat la acest subiect şi cu primarul oraşului, Victor Său, care dezminte învinuirea. “Acestea sunt nişte prostii ale unor oameni lipsiţi de educaţie. Eu nu încurc buzunarul public cu afacerile mele. Eu pot să dau pentru oraş şi nu o dată am dat pentru terenuri de joacă şi iluminare din banii mei am făcut. Să fi fost bordurile acestea luate de undeva nu aveau să stea aşezate deschis. Ele sunt de la staţia mea de alimentare PECO unde au fost schimbate şi anul trecut o parte din borduri, iar anul acesta merge reconstrucţia la staţia din deal şi bordurile vechi le-am dus la livadă”.

Postarea în care primarul oraşului este învinuit că ar fi luat bordurile

Victor Său ne-a mai spus că atunci când în oraş au fost schimbate bordurile el nu era primar, iar din câte ştie o parte din acestea au fost duse la Secția înverzire şi amenajare a oraşului. Alexei Patraşcu, şeful acestei subdiviziuni a primăriei, ne-a declarat că de obicei materialele rămase sunt duse pe alte drumuri secundare unde este necesitatea.

Alexandru Sorocean, şeful Secţiei construcţii, gospodărie comunală şi drumuri a Consiliului raional: Nu o să găsiţi nici un document unde să fie scris cine le ia la balanţă, fiindcă ele nu au valoare, sunt zero. Dacă vrei să ai pierderi, trebuie să le pui într-un stoc şi să pui paznic să le păzească ca să nu vină oamenii să le încarce.

Alexandru Sorocean, şeful Secţiei construcţii, gospodărie comunală şi drumuri a Consiliului raional, afirmă că ce se întâmplă cu materialele vechi decid proprietarii drumurilor. “Drumurile publice locale care-s administrate de SA “Drumuri-Soroca” sunt în proprietatea Administraţiei de Stat a Drumurilor la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor. Aici noi nu ne putem implica, este proprietatea lor şi o întrebuinţează unde vor ei. Noi nu avem nici depozit şi nici paznici care ar păzi bunurile, dar expertiza făcută la materialele pentru drumuri, puse încă acum patruzeci de ani, a arătat că ele nu au nici un preţ. Nu a fost vreo comisie care să le preţuiască, altceva cu ele nu prea poţi face. Nu le poţi utiliza la nici un constructiv responsabil”.

Totodată, funcţionarul ne mai spune că dacă ar fi după voia sa, ar da materialele celor din lista cetăţenilor vulnerabili, care nu pot ieşi de pe drumurile lor nici cu ciubote de cauciuc.

Dacă ştiţi cazuri când asfaltul sau bordurile, noi ori vechi, sunt duse în gospodăriile funcţionarilor sau a apropiaţilor acestora, vă rugăm să ne sesizaţi şi pe noi – Sesizează o problemă sau Adaugă o știre.

logo_rubricaAceastă rubrică este realizată cu suportul financiar al Ambasadei Finlandei la București. Responsabilitatea pentru conținutul materialelor publicate aparține autorului logo_amb_finlandeiși nu neapărat reflectă poziția Ambasadei.

Articolul precedentNicolae Solovei: “Trebuie să mergem spre Europa, acesta este viitorul”
Articolul următor(Doar) 496 de soroceni au participat la alegerile parlamentare din România
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

2 COMENTARII

  1. Da vad ca Primarul nostru este atacat de haita de ciini frumos.Ati gramadit in elita lingusitori ,tradatori,podstavnici ,curve.Asta-i pretu cind esti inconjurat de urozi ,ei te si papa.Solutia ar fi sa va apropiati mai mult de cetateni si sa fiti alaturi de cei care v-au votat.Sa lucrati un pic asupra imaginii d-stra si sa va debarasati de riiele care vi s-au alipit.Un Primar este a cetatenilor ,el cistiga numai prin sustinerea oamenilor.Nu ignorati aceasta pozitie.Sincer imi pare rau sa vad ultimele evenimente cum la putere vin niste animale fara logica.D.Mitu este o persoana cumsecade ,dar in functii importante trebuie sa stea oameni tari.Eu consider ca Primarul nostru a intrat un pic in depresie si ar trebui scos din starea aceasta.Nu vad pe nimeni mai bun ca el .Resetati-va si incepeti sa activati conform destinatiei d-stra .Inconjiurativ-va de oameni sinceri si simpli.Dedicati-va cetatenilor si va asigur ca o sa iesiti din rahat.
    Iar acel care s-a staruit sa deschida un sait si sa faca poze din masina care seamana cu a mea , vrea-u sa-i transmit un mesaj.Eu daca am ceva de zis o fac oficial, pentru asta am caracter.Podstava este evidenta.Pozitia mea este :chiar daca Primarul ultimamente a facut lucruri care nu prea le tolerez ,totusi eu l-am votat si eu il sustin.Nu vad nici un urod la nivelul lui.Vad doar o zdreanta ,care s-a imbogatit din bonurile oamenilor si vrea din nou sa puna laba pe acest oras.Are curve care le baga in pat la cine ii convine si niste taranei cu paminturi care ii fac ei virucika.Femeia asta o sa piara odata si odata…..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.