Majoritatea gospodinelor știu cum să prepare spanacul, și care sunt beneficiile acestuia, dar altele se pare că nu știu ce poți face cu apa în care ai fiert spanacul, așa că, de cele mai multe ori, îl aruncă, ceea ce este greșit. Așa că, te invităm să citești mai departe și să aflii ce poți face cu această apă, în care ai fiert spanacul.
La ce folosește apa în care ai fiert spanacul
Apa în care ai fiert spanacul, conform nurtiționiștilor, ne poate ajuta extrem de mult. În primul rând, ea conține o parte din nutrienții din spanac, cum ar fi vitaminele și mineralele, astfel încât consumul ei poate oferi o parte din beneficiile nutriționale ale spanacului.
Cu toate acestea, este important să rețineți că fierberea spanacului poate reduce, de asemenea, nivelul anumitor nutrienți, cum ar fi vitamina C și acidul folic.
În plus, apa poate conține oxalați și fier, care sunt compuși naturali care pot interfera cu absorbția calciului și a altor minerale în organism. Mai mult de-atât, este un aliment extrem de iefti, și este cunoscut ca fiind comoara pentru sănătate care creşte în România.
Cum poți utiliza apa în care ai fiert spanacul
Pe lângă faptul că are un conținut important de nutrienți, nutriționiștii spun că nu ar fi cazul să aruncăm apa, venind și cu câteva recomandări despre ce poți face cu această apă. Spre exemplu, ne permite să recoltăm multe dintre mineralele și vitaminele solubile în apă prezente în frunze, pe care altfel le-am arunca.
Oxalații sunt săruri care sunt solubile în apă, prin urmare, va exista o anumită cantitate de oxalați care se va scurge din frunze în apa de gătit. Acest lucru nu este chiar rău, cu excepția cazurilor în care se suspectează o boală de rinichi. Oxalații pot fi buni pentru un individ normal și sănătos.

Și pentru că tot ne aflăm în Postul Paștelui, și te-ai decis să elimini pentru o perioadă anumite alimente din dieta ta, îți reamintim că poți face cel mai bun spanac de post.
Poți elimina dăunătorii altor plante
Pe lângă aspectele curative ale acestei ape, mai există și alte zone în care se poate folosi apa, și anume în grădină, unde, odată amestecate cu alte ingrediente, precum alcoolul sanitar, de exemplu, le poți pulveriza peste plante și astfel poți scăpa de insectele dăunătoare, precum afidele, sau păduchii de plante.
Soluția făcută din apa în care ai fiert spanacul, împreună cu alcoolul sanitar, este un extrem de bun tratament împotriva păduchilor de plante, dar va trebui să faci acest lucru de cel puțin câteva ori și la interval de cel puțion două zile, pentru a avea efect.
Consumul de spanac fiert oferă beneficii pentru sănătate
Pe de altă parte, vorbind despre spanac, dacă este fiert poate aduce extrem de multe beneficii sănătății noastre, fiind extrem de bogat în vitamine, minerale și antioxidanți esențiali.
Spanacul fiert poate oferi o serie de beneficii pentru sănătate, inclusiv îmbunătățirea sănătății oaselor, o digestie mai bună și o vedere mai bună. În plus, spanacul fiert poate ajuta la reducerea inflamațiilor, poate oferi o sursă de fier și chiar poate îmbunătăți sănătatea inimii.
Concluzie
Acum știi ce poți face cu apa în care ai fiert spanacul, în concluzie, ar fi cazul să te gândești foarte bine înainte de a o arunca. Are multe beneficii, atât pentru sănătatea ta, cât și pentru grădina ta, în combaterea dăunătorilor.