Ce înseamnă dacă ți-e poftă de pizza, chipsuri sau prăjituri

0
121

Cu toții avem pofte, din când în când. Poate fi vorba despre dorința de a mânca ceva gras, sărat sau dulce. Apetitul pentru astfel de alimente poate crește sau poate scădea, fiind influențat de mai mulți factori. Specialiștii în sănătate au atras atenția în privința poftelor, subliind că nu trebuie confundate cu nevoia de a hrăni organismul.

În general, oamenii analizează superficial poftele. Apetitul crescut este o problemă cât se poate de serioasă și mult mai profundă decât am avea tendința să credem, au spus experții, după realizarea mai multor studii în acest sens. În materialul de astăzi, vom vorbi despre pofta de pizza, chipsuri sau prăjituri. Știi ce înseamnă dacă te confrunți cu astfel de stări?

Ce trebuie să știi este că, de obicei, poftele nu apar când simți nevoia reală de a mânca. O persoană cu un apetit ridicat se poate confrunta cu diverse stări care alimentează această condiție, precum: plictiseală, stres sau altă stare emoțională accentuată, rutină, obișnuință și altele.

Este important să înțelegem motivul pentru care ne este poftă de un produs anume. În cazul poftei ridicate de pizza, vorbim despre o poftă de grăsimi, de fapt. Chipsurile alimentează pofta de sare. Prăjiturile sau alte deserturi de acest fel satisface apetitul ridicat pentru dulce. Află în rândurile de mai jos ce se ascunde în spatele poftelor.

Mesajele pe care încearcă să ți le transmită organismul

Dacă ți se face poftă des de pizza, înseamnă că ai un apetit ridicat pentru alimente grase sau grăsimi. Aici sunt incluse și brânzeturile, baconul, smântâna și alte produse de acest fel. Pofta de grăsimi arată că organismul se află, de fapt, într-un dezechilibru. Potrivit cercetărilor specialiștilor, este vorba despre o lipsă de calciu sau de acizi grași esențiali.

În cazul în care ai un apetit ridicat pentru chipsuri, înseamnă că, în realitate, ai poftă de ceva sărat. Această condiție reprezintă un indiciu al faptului că organismul tău este deshidratat sau prezintă un dezechilibru electrolitic, care afectează în mod special creierul și mușchii.

Pofta de prăjituri și alte deserturi de acest fel dezvăluie că, în organismul tău, glicemia scade. Zahărul este un element cu ajutorul căruia corpul uman poate să obțină o cantitate de energie de care are nevoie, astfel încât prima soluție la care te gândești este să mănânci ceva dulce.

Este important să înțelegi ce nevoi are, de fapt, organismul tău, pentru a putea să îi furnizezi substanțele de care duce lipsă. Doar așa, vei putea să te menții întotdeauna în formă bună.

sursa: playtech.ro


  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentAfișa Observatorului: Află primul despre evenimentele culturale și spectacolele din acest weekend / VIDEO
Articolul următorÎn ce parte a patului trebuie să dormi ca să nu mai ai niciodată coșmaruri
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.