Ce atracții ascunde lunca Răutului din preajma Vărvăreucii? / VIDEO

0
223

Lunca Răutului este una dintre atracțiile turistice deosebite din Republica Moldova, zeci de locuri pitorești găsim pe malul râului atât la Florești, cât și la Telenești sau Orheiul Vechi. De exemplu la Vărvăreuca, malurile ce unesc moșia satului cu orașul Florești, erau acum un secol legate de un pod rutier de toată frumusețea, prins cu nituri.

De fapt ambele maluri ale Răutului, din această zonă, aparținea unei familii de boieri, care a și dat numele orașului Florești și satului Vărvăreuca. Construcția metalică a rezistat cutremurelor și celor două războaie mondiale, dar a cedat în fața indiferenței oamenilor, și a iresponsabilității celor responsabili. Din podul de fier a rămas doar scheletul, iar majoritatea scândurilor au dispărut. Și dacă pe timpuri pe aici mergeau căruțe și mașini, astăzi cu greu poate fi trecut pe jos.

În cealaltă parte a moșiei Vărvăreucii, se găsește altă atracție turistică, o peșteră ascunsă în stâncile milenare. Aici, deasupra Răutului se deschide un peisaj deosebit. Am vrut să o cercetăm, dar accesul este îngreunat și riscant, iar pietrele care pot cădea ne-au făcut să renunțăm. Dar pe lângă această comoară subterană, sunt altele deasupra, pe care vă îndemnăm să le vizitați și admirați.

Articolul precedentSorocenii Lucian Palanciuc și Ion Molceanovschi și Daniel Obadă din Drochia sunt premianți ai Olimpiadei Republicane la Istoria Românilor și Universală
Articolul următorDin 1 iulie 2023 activitatea în bază de patentă este înlocuită cu un regim fiscal simplificat – activitatea independentă
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.