Câte un pieton amendat în fiecare zi: Bilanțul operațiunii speciale PIETONUL după o săptămână, în raionul Soroca

0
1001

Mai mulți pietoni sin Soroca s-au ales cu amendă, în timpul desfășurării operațiunii speciale PIETONUL, menită să reducă riscurile de accidente în traficul rutier.

Astfel, în perioada 23 – 29 ianuarie de către angajații IP Soroca au fost întocmite șapte procese-verbale contravenționale: pentru traversarea de către pietoni a părții carosabile a drumului sau deplasarea pe carosabil în locuri neindicate.

În cazurile menționate, pietonii sunt amendați în conformitate cu art. 245 aliniatul 1, Cod Contravențional, care prevede  avertisment sau amendă de la 6 unități convenționale (300 lei) la 9 u.c. (450 lei), comunică Victor Leșan, Inspector principal auto de stat.

Totodată colaboratorii IP Soroca au organizat patru întruniri și lecții în instituțiile școlare și colectivele de muncă, întru familiarizarea copiilor și cetățenilor cu rigorile Regulamentului Circulației Rutier și riscului care se supun în caz de  ignorare a acestuia.

Cu toate acestea, în urma unui accident de circulație  un pieton care traversa regulamentar strada a fost accidentat în municipiul Soroca.

Amintim că în perioada 20 ianuarie – 20 februarie, pe teritoriul întregii țări, poliția desfășoară operațiunea specială PIETONUL.

CITIȚI ȘI: Poliția desfășoară operațiunea specială “Pietonul”: Cum să nu cazi în vizorul inspectorilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.