Cât va costa chiria manualelor pentru liceeni în următorul an de învățământ?

0
37

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a stabilit taxele de închiriere a manualelor pentru învățământul liceal în următorul an de studii. Ordinul în acest sens va fi publicat vineri, 28 iunie, în Monitorul Oficial, transmite moldpres.  Potrivit documentului, taxa pentru închirierea unui manual pentru elevii din clasa a X-a va varia între 4,3 lei și 9,3 lei. La această categorie, cel mai scump va costa închirierea manualului de geografie pentru elevii ce studiază în limba rusă.

Elevii din clasa a XI-a vor plăti între 4 și 11,1 lei pentru închirierea unui manual, iar taxa pentru cel mai scump manual închiriat de absolvenții liceelor va fi de 10 lei. În ordin nu este stabilită suma exactă ce va trebui să o achite un elev de liceu pentru a închiria întregul set de manuale necesar studiilor. Însă, un calcul simplu arată că, de exemplu, un elev de clasa a X-a va avea nevoie de cel puțin 55 de lei. Totodată, prin același ordin, au fost stabilite și plățile de înlocuire pentru manualele deteriorate sau pierdute de liceeni în anul precedent de învățământ. Astfel, cei mai mulți bani vor scoate din buzunare cei care au pierdut manualul de limba română destinat elevilor ce studiază în limba rusă. Aceștia vor trebui să achite 111 lei.

Organele locale de specialitate în domeniul învățământului vor monitoriza corectitudinea colectării plăților pentru închirierea manualelor.

(moldpres.md)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.