Oamenii de știință au ajuns la concluzia că, deși sucurile de fructe nu sunt la fel de dăunătoare ca băuturile zaharoase, cu siguranță nu sunt la fel de sănătoase ca fructele întregi și există efecte secundare negative ale consumului acestora. Cu toate acestea, consumul în exces poate dăuna grav sănătății, ca să nu mai vorbim de îngrășat… Ei bine, da, sucul de portocale conține calorii – aproape toate provenind din zahăr.
Crește riscul de diabet de tip 2
Rezultatele unui studiu realizat în 2013 în cadrul BMJ pe o perioadă de 24 de ani, la care au participat peste 180.000 de persoane, au arătat că consumul unei porții de suc de fructe în fiecare zi a fost asociat cu un risc cu până la 21% mai mare de a dezvolta diabet, în timp ce un consum mai mare de fructe integrale a fost asociat în mod semnificativ cu un risc cu 23% mai mic de diabet de tip 2.
Oase mai fragile
Este drept că vitamina C este necesară pentru metabolismul calciului în organism, pentru a avea oase mai puternice. Totuși, trebuie reținut că excesul de vitamina C duce la o concentrație mare de calciu care produce demineralizarea osului, crescând riscul de osteoporoză.
Așadar, consumul mare de portocale și de suc de portocale ne va afecta oasele.
Atenție la dinți!
De altfel, medicii recomandă ca după ce bem un suc/fresh de portocale sau după ce mâncăm o portocală, să ne spălăm pe dinți. Almiteri, acizii și zahărul din sucul de portocale ne vor ataca dinții.
sursa: doctorulzilei.ro