Care sunt cele mai frecvente greșeli din procesul de depunere dosar cetățenie română?

0
101

Procesul de depunere dosar cetățenie română este unul complicat pentru cei care nu cunosc procedura. Sunt multe cerințe, iar dacă nu atragi atenția la toate este mare riscul de a primi statutul de respins pentru dosar. Pentru a face claritate este important să explicăm procedura pe pași.  

Reguli de urmat pentru a nu-ți fi amânat dosarul de cetățenie română

În primul rând, este important să respecți toți pașii în ceea ce privește colectarea actelor, să verifici ca toate documentele de stare civilă ale tale, dar și ale părinților/bunicilor să fie anexate la dosar.

După ce ridici actele de stare civilă, trebuie să verifici foarte atent ca toate datele (data de naștere, numele, locul nașterii) să coincidă. Dacă se găsesc erori, trebuie corectate neapărat, dar nu cu pixul sau prin tăieturi. Este important ca aceste corectări să fie făcute de organele competente prin solicitarea duplicatelor.

Nu uita să soliciți și cazierul judiciar moldovenesc, care la fel va fi inclus în dosar. Dar fii atent – cazierul se eliberează cu un termen limitat. Astfel, acesta trebuie solicitat abia după ce ai toate actele colectate.

Actele anexate la dosar trebuie să fie legalizate la notar. Iar din decembrie 2022 mai există cerința de apostilare a actelor pentru depunere dosar de cetățenie română. Ai grijă ca toate actele din dosar să conțină apostila, altfel riști să-ți fie refuzată înregistrarea dosarului.

La depunere dosar de cetățenie română este obligatoriu să prezinți și originalele documentelor ce formează dosarul, inclusiv buletinul și pașaportul. Actele plastifiate sau laminate nu sunt acceptate.

Care sunt greșelile prin intermediul cărora poți rămâne fără cetățenie română?

Încălcarea procedurii legale și falsificarea documentelor sunt cele mai grave acțiuni ce pot determina respingerea cererii de redobândire a cetățeniei române. Dacă apelezi la intermediari dubioși, companii neautorizate legal, ai toate șansele să fii păcălit, să ți se ceară sume colosale de bani, iar la final să te trezești cu acte false sau făcute prin metode ilegale.

Metodele ilegale se aplică la așa numita procedură de „urgentare a răspunsului pentru dosarul de cetățenie română”, la falsificarea actelor de stare civilă, la depunerea dosar de cetățenie română fără prezența fizică a persoanei care vrea să redobândească cetățenia și la furtul de identitate. Toate aceste acțiuni pot fi realizate doar prin mită și prin trafic de influență.

Există câteva excepții, depunerea dosarului tău de cetățenie română poate fi făcută de către altcineva doar dacă ai motive întemeiate. De exemplu, dacă ai probleme de sănătate care nu îți permit deplasarea.

Reducerea termenului de examinare a dosarului de redobândire a cetățeniei române, la fel, poate fi făcută legal doar dacă ești reprezentat de un avocat român în instanță.

Nu te lăsa pradă înșelăciunilor. Fii prudent, fii informat și ai grijă ca persoanele ce se oferă să te ajute, să urmeze procedura conform legii. De altfel, riști să plătești conform legii, chiar și cu închisoare. Chiar dacă ai apelat intenționat la aceste metode frauduloase sau dacă ai fost păcălit, vei considerat complice.

De ce să apelezi la JustConsult pentru redobândirea cetățeniei române? 
JustConsult este o companie de consultanță juridică, care oferă servicii în procesul de redobândire a cetățeniei române și a perfectării actelor românești. Compania te asistă să parcurgi fiecare etapă legal, corect și rapid.

  • Ești asigurat că datele tale sunt în siguranță. JustConsult este unicul prestator de servicii din sfera perfectării actelor românești, care este înregistrat în calitate de operator de date cu caracter personal;
  • Primești mentenanță pe tot parcursul procesului și rezolvăm orice situație imprevizibilă;
  • Ne ocupăm de fiecare etapă, așa în cât să nu apară vreo eroare în acte și în dosar;
  • Asigurăm respectarea procedurii prin contractul de prestare servicii pe care îl semnăm în prealabil;
  • Oferim transport sigur și rapid tur-retur la Autoritatea Națională pentru Cetățenie din România;
  • Beneficiezi de atitudine respectuoasă și profesionistă din partea însoțitorului.

Pentru a beneficia de o consultație, accesează site-ul justconsult.md și completează formularul. Noi revenim cu un apel în care îți vom oferi răspunsuri la întrebările tale. Dacă ai nevoie urgent de o consultație din partea expertului companiei, sună la numărul de telefon 022 10 50 80.

Articolul precedentVești bune de la frați: Buzăul devine polul energiei verzi din România
Articolul următorFotografia zilei: Primăria Soroca afișează graficul de deplasarea a transportului public la stații
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.