Care au fost ultimele cuvinte rostite de Isus pe cruce?

0
88

“Cuvintele lui Isus Hristos de pe cruce “Eli, Eli, Lama Sabactani” sunt înregistrate în Noul Testament, în Matei 27:46 și Marcu 15:34. Acesta este un strigăt de durere și de disperare, în limba aramaică, pe care Isus Hristos l-a rostit în timpul crucificării sale.

Aceste cuvinte se traduc aproximativ ca “Dumnezeul meu, Dumnezeul meu, de ce m-ai părăsit?” și au fost interpretate în moduri diferite de-a lungul istoriei creștine. Unii cred că acesta a fost un moment în care Isus a simțit că Tatăl său divin l-a părăsit sau că simțea durerea fizică și spirituală extremă a crucificării. Alții cred că acesta a fost un moment în care Isus Hristos a luat asupra sa păcatele lumii și a simțit separarea de Dumnezeu.

În general, acest strigăt a fost interpretat ca o exprimare a suferinței și a umanității lui Isus Hristos, care a suferit și a murit pe cruce pentru păcatele lumii.

 

Articolul precedentLiceul Teoretic “Ion Creangă” din Soroca – Fapta bună ne adună! / VIDEO
Articolul următorCe s-a făcut cu hainele lui Isus după ce a fost răstignit?
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.