Camera de Comerț și Industrie a premiat câștigătorii concursului „Polobocul de Aur”

0
68

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova a premiat ieri câștigătorii concursului „Polobocul de Aur”, comunică moldpres.md

Potrivit instituției, la ediția a XX-a a Concursului pentru cel mai bun vin de casă „Polobocul de Aur”, au concurat circa 400 de vinuri de casă, 117 au ajuns la etapa națională, iar nouă au fost selectați învingători.

Sergiu Harea, președintele CCI, a menționat la evenimentul de premiere că acest concurs pune în valoare tradiția producerii vinului de casă de calitate. “Vinul este apreciat de către degustători profesioniști, iar cei mai iscusiți producători ai vinului artizanal sunt premiați. Sunt mândru de vinificatorii noștri, care în pofida tuturor impedimentelor – pandemie, criză economică, secetă, război, continuă să muncească și ne surprind mereu cu un vin bun”, a remarcat Harea.

Duminică Premiul Mare „Polobocul de Aur” la nominalizarea Cel mai bun vin alb a fost obținut de Iurii Belioglo din s. Cazaclia. La categoria Cel mai bun vin roşu premiul a fost obținut de Igor Donțu din Căușeni. La categoria Cel mai bun vin rose învingător a fost Andrei Eremia din Ialoveni.

Premiul Mare „Polobocul de Aur” la nominalizarea Vin maturat minimum șase luni a fost obținut de Timofei Pogor din Văsieni, r. Ialoveni. La categoria Cel mai bun vin roșu câștigul a ajuns la Adrian Chivriga din Ungheni.

Premiul Mare „Polobocul de Aur” la nominalizarea Vinuri licoroase a fost obținut de Ion Nicolenco din Căușeni. Iar premierul pentru nominalizarea Vin din soiuri autohtone și soiuri de selecție nouă a ajuns la Mihail Andrieș din Căușeni.

Premiul Mare pentru câștigătorii Concursului „Polobocul de Aur” este un butoi de 100 de litri.

FOTO: chamber.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.