„Camera 65” este o cameră de cămin. O cameră unde s-au născut ideile de fondare ale acestei trupe…”

0
202

Doru Istrate și Victor Nichitișin, cunoscuți sorocenilor (și nu numai) ca trupa „CAMERA 65”, au lansat primul lor clip la piesa „Whisky”. Acesta a fost realizat cu un telefon mobil, iar în ziua filmării nu au făcut exces de whisky ca să iasă totul bine. Deși sunt talentați, au și ei niște „defecte”, cum ar fi faptul că nu au timp pentru admiratoare, fiindcă au deja prietene, care sunt și cele mai mare fane ale lor. Cât privește ce preferă, mai mult lapte sau whisky — răspunsul oficial a fost “zilnic — lapte, ocazional — whisky”.

Foto: Nicolae Cebotari
Foto: Nicolae Cebotari

− De când cântați împreună?
Doru: Împreună cântăm de patru ani, iar totul a început de la căminul studențesc al Colegiului de Arte “Nicolae Botgros”. Atunci l-am auzit pe Victor cântând după cămin și mi-a părut interesant, am cântat câteva piese și el mi-a zis: hai să ne apucăm mai serios. Și de atunci până în ziua de azi încercăm să facem muzică bună.

− Ce stiluri muzicale preferați?
Victor: Stilurile pe care le alegem sunt hip hop, rock alternativ și trap, încercăm să facem o combinație din mai multe stiluri pentru a obține ceva mai interesant și de a atrage mai multă lume.

− De ce “Camera 65”?
Victor: Camera 65 este o cameră de cămin. O cameră unde s-au născut ideile de fondare ale acestei trupe, multe vise și un car de întâmplări plăcute care le poți întâlni numai la cămin.
Doru: Noi cântăm împreună de vreo patru ani deja și ne mândrim că rădăcinile trupei vin din căminul Colegiului de Arte “Nicolae Botgros”.
Victor: Noi lucrăm acum la acest proiect muzical chiar dacă nu ne mai vedem așa de des ca atunci când învățam la Soroca. Eu am plecat deja la Chișinău, iar Doru a rămas la Soroca. Trupa “Camera 65” este formată cu adevărat din 3 persoane — Doru, care cântă cu vocea, eu tot cu vocea și mai fac textele și melodia și fratele meu mai mare, Ion, care tot mă ajută cu texte foarte bune. De exemplu, textul la “Dependent” lui îi aparține.

− Cum a apărut clipul la piesa „Whisky”, care este și primul vostru clip?
Doru: Clipul video a fost făcut cu băieții de la “The Hunt Family”.
Victor: Aceasta este o melodie proprie, atât text, cât și melodia am făcut demo la instrumental, iar Ion Rotari a lucrat mai departe la aranjamentul muzical. Noi, după ce am fost la emisiunea “Vorbe bune cu Lilu”, am înțeles că e nevoie de a face un clip pentru ca oamenii să vadă cine le vorbește acolo în boxe. Și am realizat clipul cu ajutorul unui telefon mobil și a unui stabilizator. A fost o experiență bună de lucru în fața camerei, ceea ce tot e foarte important pentru noi. Mai avem un bagaj de texte și melodii, însă înregistrate și publicate sunt “Dependent” și “Whisky”.

− Pe unde ați mai cântat?
Victor: Cântăm pe unde suntem invitați, în cluburi în Republica Moldova, cât și în România am avut deja două concerte de lansare, în Iași și Constanța. Am participat la mai multe concursuri, unde am luat locuri de frunte, cum este “Chanton Amis” sau “Floarea omenirii”, dedicată lui Grigore Vieru, unde am cântat o piesă pe versurile poetului pe melodia și stilul nostru muzical. Și tot felul de concerte unde suntem invitați.

− Cu cine colaborați?
Victor: Colaborăm cu “The Hunt Family”, niște băieți tot absolvenți ai Colegiului de Arte din Soroca, care ne ajută cu videoclipurile. În scurt timp vă mai așteaptă material nou și muzică bună.

− Apropo, dar cine sunt idolii voștri muzicali?
Doru: Idolii de la care ne încărcăm cu muză sunt “The motans”, pe care îl ascultăm de la prima piesă, “Tosh”, Irina Rimes, Mark Stam și, desigur, “Carla’s dreams”.

− Dar pe ce piață muzicală doriți să vă lansați?
Victor: Desigur că tindem la piața muzicală din România, este o șansă mai bună pentru toți interpreții din Republica Moldova. E mai apreciată arta în România și tehnologiile sunt mai performante, plus este mai mult public.
Doru: Noi o să continuăm să facem ceea ce facem și suntem optimiști în speranța că vom ajunge cineva în lumea muzicală. Credem că vom fi apreciați de auditoriul nostru și vom face mai multe proiecte pe placul tuturor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.