Calculatoare și diplome pentru promovarea școlilor

0
58

Școlile din raion au avut ocazia să participe al doilea an consecutiv în cadrul concursului “Cel mai reușit proiect de promovare a imaginii școlii”. Cele mai bune filmulețe realizate de elevi au fost premiate la sfârșit de an, la 29 decembrie, în sala de protocol a Consiliului raional.

Pe lângă diplome, în cadrul concursului au fost oferite și calculatoare, precum și inventar sportiv. Premiul mare a fost acordat Liceului Teoretic “Ion Creangă” din localitate. “La concursul dat participăm a doua oară. Ne bucurăm pentru că a fost lansată această inițiativă, pentru că astfel putem promova imaginea școlii noastre. În filmuleț am încercat să promovăm părțile pozitive și faptele bune pe care le facem”, ne-a mărturisit Valeria Mâțu, președintele Consiliului de elevi din cadrul liceului.

Potrivit celor vizionate dar și din spusele lor, elevii sunt implicați activ în activități de voluntariat, acte de caritate, printre acestea ar fi vizite periodice la bătrânii solitari și cei nevoiași. Timp de cinci ani ei oferă benevol sprijin persoanelor în etate prin intermediul campaniei  “Încălzește sufletul unui bătrân”, “Fii mai bun de Crăciun”, „Războiul bănuților”, activități de caritate pentru copiii din familii social vulnerabile și  cu dizabilități.

“Tânăra generație este stimulată să participe la concurs atunci când au posibilitatea să câștige tehnică nouă pentru școli. Scopul realizării flashmobului și prezentării video a fost de a integra elevii din cele trei localități și de a forma un colectiv unit”, a menționat Cristina Grechină, coordonator al Consiliului de elevi din Gimaziul Vărăncău.

“Prin intermediul concursului elevii se promovează. Noi am încercat să redăm și să promovăm voluntariatul în rândul lor”, a spus Natalia Cibotari, director educativ al Gimnaziului “Grigore Vieru” din Vasilcău.

Premiile au fost repartizate astfel: Diplomă de gradul I a revenit Gimnaziului din Vărăncău, diplomă de gradul II au primit elevii din Vasilcău, diplomă de gradul III au luat cei de la Gimnaziul Volovița. Toți cei menționați au primit și câte un calculator.

Diplomă de participare și un set de inventar sportiv au câștigat gimnaziile din Holoșnița, Regina Maria și Liceul Teoretic „Constantin Stere”. Liceul Teoretic din Visoca, Gimnaziul din Rublenița și Racovăț au fost premiate cu diploma de participare.

Concursul desfășurat de către Direcția Învățământ a adunat 11 proiecte prezentate de 10 instituții de învățământ din raion.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.