Cadou surpriză pentru medicii și pacienții din Soroca

0
529
Între timp la Spitalul Raional Soroca a ajuns un aparat performant pentru ventilarea artificială a plămânilor procurat de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale. sursa foto: Veaceslav Neamțu

Un aparat performant pentru ventilarea artificială a plămânilor a ajuns recent la Spitalul Raional Soroca, și anume la secția Anestezie și Terapie Intensivă. Achiziția a fost făcută de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale.  Amintim că la începutul pandemiei în această secție erau trei aparate de ventilare respiratorie, dintre care cel mai performant era defect. 

sursa foto: Veaceslav Neamțu

„În preajma sărbătorii profesionale – Ziua lucrătorului medical și a farmacistului – secția Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Raional Soroca a primit un frumos cadou din partea Ministerului Sănătății, ne-a declarat medicul Veaceslav Neamțu, șeful acestei secții! Prin dispoziția Nr. 248/D din 17.06.2020 a MSMPS secția noastră a fost dotată cu un aparat performant pentru ventilarea artificială a plămânilor care ne va fi de mare ajutor în tratarea atât a pacienților cu infecția COVID-19 cât și a celor cu diverse afecțiuni pulmonare și nu numai. Pe această cale vreau să aduc sincere mulțumiri pentru acest cadou prețios și foarte util!”

Primăria municipiului Soroca, Consiliul Raional Soroca și primăriile din raion au alocat bani pentru procurarea a alte trei astfel de aparate, care urmează să ajungă la Soroca în această vară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.