Bunicii grijulii din Soroca, învață cum să protejeze copiii în drum spre școală

0
67

Voluntarii din raionul Soroca ai campaniei “Bunicii grijulii”, au participat la o ședință de instruire. Zeci de bunici din municipiul Soroca și satele raionului, care și-au manifestat dorința să contribuie la siguranța copiilor în drum spre școală și în sens opus, au învațat cum să-și desfășoare activitatea.

Instruirile s-au desfășurat la Inspectoratul de Poliție Soroca, de către colaboratorii IPS Viorica Deșan și Dumitru Batog. Prin acest proiect se dorește diminuarea accidentelor rutiere în care sunt implicați copiii și sporirea siguranței acestora.

Valerii Petcu, este unul dintre bunicii implicați în proiect. Mai mult, dumnealui este președintele organizației de bunicii grijulii la Soroca. “Acest proiect este foarte binevenitt și important, pentru că așa ajutăm copii să fie în siguranță, ocrotiți. În toate satele îi însoțim dimineața și seara în drum spre școală ori grădiniță. Noi trebuie să avem grijă de copii, ei sunt aurul și viitorul nostru. În calitate de președinte îmi asum o mare responsabilitate. Trebuie să am grijă ca în toate satele să fie treceri pentru pietori în preajma instituțiilor de învățământ și bunici grijulii, care să-i ajute, măcar câte doi în fiecare localitate. Așa că îi îndemn pe toți doritorii să se alăture nouă!”, a menționat Valerii Petcu.

Președintele organizației poate fi găsit la Palatul de cultură Soroca, unde organizația are un birou, oferit de Consiliul raional.

Voluntarii campaniei s-au familiarizat mai bine cu regulile de care trebuie sa se ghideze în timpul activității sale. Un exemplu pentru buneii moldoveni sunt cei din Italia, de unde este inspirată campania. Astfel, în cadrul instruirii au fost demonstrate câteva filmulețe despre mersul campaniei în Italia.

Deși voluntarii nu sunt remunerați pentru activitatea sa ci, se oferă să facă un bine copiilor și, respectiv comunităților din care vin, aceștia vor avea mai multe beneficii, am menționat reprezentanți Inspectoratului de Poliție. Astfel, o rețea de farmacii din țară le va oferi voluntarilor un card de reduceri pentru trei tipuri de produse comercializate în cadrul farmaciilor sale. Totodată, o rețea de supermarchete, prezentă și în municipiul Soroca, oferă voluntarilor un card, în baza cărui voluntarii primesc o reducere de 10% la cumpărături. Bunicii grijulii vor beneficiar gratuit și de conciliere psihologică în cabinetului psihologic din cadrul IP Soroca.

Organizația de bunici grijulii în raionul Soroca numără 81 de membri. Lista este deschisă, așa că doritorii se pot alătura.


Alte beneficii ale campaniei sunt:

Copii sunt protejați de pericolele străzii, socializează, au parte de educație rutieră; Părinții își pot programa bine ziua de lucru și activitățile; Vârstnicii sunt reintegrați în societate într-o nouă calitate, au parte de comunicare și pot transmite cunoștințele, abilitățile și experiența lor copiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.