Buletinul scurt de știri zilnice OBSERVATORUL – 7 februarie, 2022

0
131

Un nou buletin scurt de știri zilnice, pregătite de redacția „Observatorul de Nord” pot fi privite acum pe site. Dacă vreți să fiți informați despre știrile de acasă, urmăriți site-ul nostru www.observatorul.md și invitați-vă prietenii pe pagina noastră de Facebook și Telegram.

Ruta regulată Soroca – Chișinău și Chișinău – Soroca a fost suspendată pentru trei zile.

  După cum a anunțat, anterior, Asociația Patronală a Operatorilor de Transport, începând cu ziua de astăzi a început  greva operatorilor de transport rutier. Și la Gara Auto din Soroca astăzi erau lipsă microbuzele care fac legătura între Soroca și Chișinău. Pe de altă parte, transportul de pasageri, care face legătura dintre centrul raional și satele raionului activează în regim normal. Vă reamintim că această grevă este rezultatul controverselor apărute între transportatori și guvern. Primii au cerut recalcularea tarifelor, iar guvernarea a declarat că cererea este nefondată și că le  recomandă transportatorilor să înceapă să renoveze parcul de autobuze, să crească calitatea serviciilor de transport, să elibereze tichete pasagerilor, să întrețină autobuzele și microbuzele în stare bună pentru a nu supune riscurilor pasagerii. După cum au anunțat organizatorii grevei, aceasta se va desfășura pe parcursul a trei zile – luni, marți și miercuri.

Autoritățile au acordat cetățenia Republicii Moldova unui grup de cetățeni veniți din alte țări.

   La sfârșitul anului trecut, prin Decretul Președintelui Republicii Moldova, numărul trei sute unsprezece din douăzeci și nouă decembrie anul două mii douăzeci și unu, autoritățile de la Chișinău au acordat cetățenia Republicii Moldova mai multor persoane stabilite cu traiul la noi.   Printre acei cărora li s-a acordat cetățenia este și „nou-nouța” soroceancă, Olena Kolesnicova. După cum scrie Serviciul de presă al primăriei municipiului Soroca, doamna Kolesnicova a depus recent jurământul în prezența autorităților locale, iar primarul Lilia Pilipețchi a felicitat-o cu acest eveniment important.

Primăria Soroca a alocat 60.000 lei pentru reparația unei străzi

Despre strada Cocorilor din municipiul Soroca, aflată într-o stare deplorabilă, ziarul „Observatorul de Nord” a scris în repetate rânduri. Cu părere de rău, însă, prea multe lucruri se promiteau, dar prea puține se făceau pentru a rezolva această problemă „cu barbă”.  Acum, în plină iarnă, se pare că a răsărit soarele și pe această mult pătimită stradă. După cum scrie Serviciul de presă al primăriei municipiului Soroca, zilele acestea această stradă a fost reparată în varianta albă. Pentru așternerea unui strat de pietriș cu o lungime de vreo patru sute de  metri autoritatea publică a alocat circa șaizeci de mii de lei. Acum urmează să fie reparată și stradela Cucorilor, la fel de desfundată ca și strada sus menționată. Cum se zice în astfel de cazuri, mulțumim și pentru atâta!

La Soroca revine spectacolul „O simfonie pentru 3-1”

 După ce acum doi ani, Teatrul „Veniamin Apostol” din Soroca a invitat spectatorii la premiera spectacolului “Simfonie pentru trei minus unu”, după Aldo Nicolay, această reprezentație teatrală revine. Evadați din cotidian, veți descoperi,cu umor,  gânduri năstrușnice, ascunse într-o umbră de om…, ne îndeamnă organizatorul evenimentului. „Egocentrismul, criza de comunicare, de dragoste, înstrăinează partenerii, transformându-i în rivali. Spectacolul oferă multe momente pline de umor, de fapt, camuflând dramatismul și pe alocuri tragismul relațiilor interumane. În spatele unei parodii evidente se ascund adevăruri ușor de recunoscut…” se spune în descrierea spectacolului. Spectacolul este regizat de Alexandru Cozub, iar în distribuție sunt incluși actorii Diana Decuseară, Ghenadie Gâlcă și Alexandru Pleșca. Spectacolul va fi prezentat la șaisprezece februarie, ora șaptesprezece și șaptesprezece februarie, orele paisprezece și șaptesprezece.  

Articolul precedentCOVID-19 la Spitalul Raional Soroca – 06.02.2022 – 07.02.2022 / INFORGRAFIC
Articolul următorLapoviță și vânt sunt posibile astăzi, în raioanele de nord
Redactor-șef al ziarului „Observatorul de Nord”, câştigător în topul „10 jurnalişti ai anului”. Membru al Uniunii Jurnaliștilor din Republica Moldova. Câștigător în TOP-ul „10 jurnaliști ai anului”. În presă din anul 1986. Activitate: corespondent, redactor de secție la ziarul raional din Soroca; corespondent Agenția de știri „Moldpress”, corespondent zonal al ziarului guvernamental „Независимая Молдова”; purtător de cuvânt al prefecturii Soroca, consilierul prefectului. Din anul 1988 fondator și redactor al ziarului „Observatorul de Nord”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.