Buletinul scurt de știri zilnice OBSERVATORUL – 14 martie, 2022

0
34

Un nou buletin scurt de știri zilnice, pregătite de redacția „Observatorul de Nord” pot fi privite acum pe site. Dacă vreți să fiți informați despre știrile de acasă, urmăriți site-ul nostru www.observatorul.md și invitați-vă prietenii pe pagina noastră de Facebook și Telegram.

 

 Au avut loc ultimele concursuri pentru șefia unor instituții educaționale

Loreta Bîcu și Aureliu Haric – directori a Liceului din Visoca și, respectiv, a Gimnaziului din Șeptelici 

   De la începutul anului Consiliul Raional Soroca a organizat concursuri pentru funcția de conducător a unor instituții educaționale din raionul Soroca, unde au fost aleși ori reconfirmați directorii. Ultimele concursuri au avut loc la Visoca și Șeptelici. Direcția Învățământ Soroca informează că în baza deciziei Comisiei de concurs, învingătorii concursului pentru ocuparea funcției de director pentru următoarele instituții de învățământ sunt Aureliu Haric la Gimnaziul „Valeriu Burduja” din satul Șeptelici și Loreta Bîcu la Liceul Teoretic din satul Visoca. Amintim că în urma concursurilor de la începutul anului au fost reconfirmați în funcție directorii Igor Cazac , la gimnaziul ”Anatol Pânzaru” din satul  Pârlița), Lilia Pocitari, la gimnaziul din satul Schinen), iar Stela Zabrian a devenit noua directoare a gimnaziului din satul Voloave.

 Juniorii de la Școala sportivă din Soroca – premianți la o competiție republicană

23 de goluri au marcat tinerii fotbaliști soroceni într-un turneu republican

 O selecționată de tineri fotbaliști, care practică jocul cu balonul rotund la Școala sportivă raională Soroca a participat la un turneu republican la mini-fotbal dotat cu „Cupe tinerelor talente”, care a avut loc în satul Rădoaia, raionul Sângerei. „Picii” antrenați de Petru Ciobanu au arătat o mare poftă de joc, marcând în poarta adversarilor nu mai puțin de douăzeci și trei  de goluri, obținând într-un final medaliile de bronz și aprecierea celor care au urmărit această competiție foarte interesantă. „A fost un turneu foarte bine organizat și foarte interesant, iar fotbaliștii soroceni au avut o evoluție frumoasă, drept dovadă fiind numărul de goluri marcate și locul III ocupat. Toți tinerii fotbaliști au fost la înălțime, dar în special ași vrea să-i menționez pe Arcadie Sochircă din Soroca, Vadim Dorogan din Bădiceni, Andrei Zabulica, Maxim Porumbac, Dumitru Ciobanu – toți din Racovăț, Adrian Șoimu din Volovița. Mulțumesc tinerilor fotbaliști și domnului Andrei Jitniuc, specialist în problemele tineretului și sportului la Consiliul raional, pentru sprijin și ajutor în participarea la acest turneu”, ne-a declarat antrenorul Petru Ciobanu.

 Mare bucurie pentru soroceni

Maia Sandu a semnat decretul prin care aprobă Acordul de Finanțare pentru construcția stației de epurare la Soroca

   Președinta Maia Sandu a emis Decretul prin care aprobă semnarea Acordului de Finanțare dintre Republica Moldova și Asociația Internațională de Dezvoltare, în vederea realizării Proiectului „Securitatea aprovizionării cu apă și sanitație în Moldova”, datorită căruia la Soroca și Comrat vor fi construite stații de epurare. „Datorită acestui proiect, zeci de mii de gospodării din raioanele Râșcani, Cahul și Vulcănești vor avea acces la apă de calitate. Va fi extinsă și îmbunătățită și infrastructura de ape uzate din municipiile Soroca și Comrat, unde vor fi construite stații moderne de epurare. Apele reziduale nu se vor scurge în râuri și lacuri, iar locuitorii din cele două orașe și satele din împrejurimi vor trăi într-un mediu mai curat și mai sănătos”, a spus președinta Maia Sandu. Potrivit șefei statului, accesul la apă de calitate și la servicii de sanitație în toate regiunile țării noastre este o prioritate a guvernării, dar și una dintre așteptările majore ale oamenilor. Pentru realizarea proiectului, RM va contracta un împrumut de la Asociația Internațională de Dezvoltare, iar Agenția Austriacă de Dezvoltare ne va oferi un grant. Proiectul „Securitatea aprovizionării cu apă și sanitație în Moldova” este în valoare de cincizeci milioane de dolari, dintre care unsprezece milioane sunt destinate pentru construcția stației de epurare a municipiului Soroca.

 Situația epidemiologică s-a îmbunătățit simțitor

Soroca este printre raioanele unde este anunțat Codul Verde de alertă epidemiologică

 Tot mai multe localități din țară scapă de COVID-19. Agenția Națională pentru Sănătate Publică a publicat datele legate de incidența de cazuri pentru fiecare localitate în parte. Astfel, în majoritatea raioanelor, inclusiv în raionul Soroca este declarat Cod Verde. Raioanele Anenii Noi și Edineț și regiunea din stânga Nistrului rămân deocamdată sub Cod Portocaliu de coronavirus. Totodată, în șase raioane este anunțat Cod Galben de COVID-19. Este vorba despre municipiul Chișinău și Bălți, raioanele Briceni, Basarabeasca, Dondușeni și Nisporeni. Vă reamintim că, săptămâna trecută în doar șase primării din raionul Soroca se mai înregistrau persoane infectate cu noul coronavirus.

Articolul precedentȘi la Soroca s-a terminat sarea?!!
Articolul următorTransportatorii cer șase lei pentru călătoria cu microbuzul prin municipiul Soroca! / VIDEO
Redactor-șef al ziarului „Observatorul de Nord”, câştigător în topul „10 jurnalişti ai anului”. Membru al Uniunii Jurnaliștilor din Republica Moldova. Câștigător în TOP-ul „10 jurnaliști ai anului”. În presă din anul 1986. Activitate: corespondent, redactor de secție la ziarul raional din Soroca; corespondent Agenția de știri „Moldpress”, corespondent zonal al ziarului guvernamental „Независимая Молдова”; purtător de cuvânt al prefecturii Soroca, consilierul prefectului. Din anul 1988 fondator și redactor al ziarului „Observatorul de Nord”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.