Bujorăuca, în căutarea satului pierdut / VIDEO

0
1917

Satul Bujorăuca a fost inclus în orașul Soroca acum 60 de ani. Decizia a fost luată prin decretul Prezidiului Sovietului Suprem al RSSM din 21 decembrie 1960. Decizia a fost urmată de hotărârea Comitetului executiv raional Soroca din 27 decembrie 1960 cu trecerea sovietului sătesc Bujorăuca sub jurisdicţia sovietului orăşenesc Soroca.

Până astăzi acest cartier din municipiul Soroca și-a păstrat denumirea satului de cândva, Bujorăuca. Satul Bujorăuca, alături de Zastânca, a fost inclus în componența orașului încă în anii ’20 ai secolului trecut, pe timpul României Mari, astfel populația Sorocii s-a mărit atunci la 20 000 de persoane. Apoi din 1961 satul Bujorăuca intră iarăși în componența orașului Soroca, fiind aici până în prezent. În perioada sovietică la marginea fostului sat au fost amplasate blocuri locative, uzine și fabrici.

Reportajul este realizat în cadrul unui proiect sponsorizat de Fundația Thomson Reuters ca parte a Asistenței pentru mass-media independentă din statele Parteneriatului Estic, care este finanțat de Biroul pentru Dezvoltare, Comunitate și Dezvoltare al Regatului Unit.

Articolul precedentDeclarația de presă a Ministerului Afacerilor Externe din India despre comentariile recente ale persoanelor și entităților străine cu privire la protestele fermierilor
Articolul următorLa Soroca a început marea defrișare a copacilor / VIDEO NO COMMENT
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.