Bătrân din Florești, alungat din spital (II). Ce spune soția, dar și medicii

0
159
Medicii susțin că pacientul a fost adus la spital în stare de ebrietate.
Medicii susțin că pacientul a fost adus la spital în stare de ebrietate.

  Scandal la spitalul raionul din Florești. Rudele unui bărbat din satul Dumitreni spun că acesta ar fi fost tratat în bătaie de joc de medici și externat, chiar dacă se simțea rău. Ulterior, bărbatul în vârstă de 68 de ani a fost adus acasă de niște consăteni, care l-ar fi observat pe marginea drumului, fără bani și fără haine, transmite Știri.md cu referire la Publika.md.

  Totul a început vineri dimineața, atunci când o vecină l-a găsit pe bărbat aproape inconștient, la ea în grădină și a chemat ambulanța. “Cinstit, eu așa frică, eu m-am gândit că el e mort. El se îneca, eu nu puteam să fac împrejur. Eu l-am cunoscut că e el. El forăie, el se înnădușă în mâl, în zoaia ceea, pentru că de pe ciment venea apă unde stătea el cu fața”, a spus Lidia Sochircă, pensionară. Ulterior, bărbatul a fost transportat de urgență la spitaluL raional. A doua zi însă, bărbatul ar fi fost trimis acasă de unul singur, chiar dacă nu avea nici bani, nici haine. Soția lui afirmă că așa ceva este ieșit din comun. “Cum l-a trimis, i-a dat sumca și l-a trimis: Du-te. Cu ce nădejde, fără mine? Eu nu înțeleg. Reporter: Dar nu avea bani?

– Nu avea un leu, să chiorăsc dacă avea un ban la dânsu”, a zis Parascovia Cenușă.

Reprezentanţii spitalului însă au o altă versiune. Medicii susțin că pacientul a fost adus la spital în stare de ebrietate. Mai mult, ei neagă că bărbatul ar fi fost internat în secția reanimare, ci doar că a fost luat sub supraveghere în Unitatea Primiri Urgente. “La internare, soția a spus că el a servit prea mult, a făcut abuz de alcool. În stare adecvată, îmbrăcat, încălțat și cu bani în mână s-a dus acasă. El a vrut singur să se ducă acasă. Infiermiera i-a arătat unde e rutiera, iar el s-a urcat să se ducă acasă”, a declarat Valentin Postolachi, medic-șef al secțieie Primiri Urgente. De cealaltă parte, fiul bărbatului spune că este indignat de cele întâmplate și va face tot posibilul ca medicii să răspundă pentru atitudinea lor. “Chiar acum plec la Florești. O să scriu la Poliția Florești, am să scriu la Procuratura Florești, pe urmă vin la MInisterul Sănătății. O să stau la ușă până o să mă primească cineva să rezolv situația și să-mi lămurească de ce au procedat medicii așa”, a spus Oleg Cenușă, fiul bărbatului.

În prezent, bărbatul este foarte slăbit și se află acasă. Acesta aproape că nu se ridică din pat și necesită îngrijiri medicale.

SURSA: publika.md

Articolul precedentBusinessul turistic cedează într-o competiție businessului din alte domenii
Articolul următorȘoc în politica moldovenească: Vlad Țurcanu pleacă din Partidul Popular Românesc
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.