Baschetbaliștii din satul Iorjnița au învins echipa din satul Rudi, cu scorul de 49-45, și au câștigat titlul de campioni ai raionului Soroca!

0
922
  Serviciul Tineret și sport din cadrul Aparatului Președintelui raionului Soroca a organizat etapa finală a Campionatului raionului Soroca la baschet, competiție la care au participat sportivi din șapte echipe – Rudi, Căinarii Vechi, Colegiul „Mihai Eminescu”, Iorjnița, Colegiul de Arte „Nicolae Botgros”, Colegiul Tehnic Agricol și Selecționata liceelor din Soroca, care au fost împărțite în două subgrupe. Cele mai bune patru formații au luptat pentru titlul și medalii.
   Oarecum senzațional, dar totodată așteptat – dacă ținem cont de activitatea pe parcursul a mai multor ani a antrenorului și pedagogului Valeriu Todiraș – locul I și titlul de campion a fost câștigat de echipa satului Iorjnița. Locul secund a foat ocupat la fel de o echipă sătească, cea din Rudi. Pe locul III s-a situat selecționata liceelor din municipiul Soroca, iar locul IV a revenit echipei  Instituției Publice Colegiul Tehnic Agricol din Soroca. Cupa și medaliile au fost înmânate de președintele raionului, Veaceslav Rusnac.
  Altfel, trebuie menționat faptul că campionatul a fost de un nivel tehnic peste medie, fapt despre care vorbesc scorurile înregistrate: Selecționata liceelor – Colegiul „Mihai Eminescu”: 40-26; Colegiul Tehnic Agricol – Colegiul de arte „Nicolae Botgros”: 36-27; Selecționata liceelor – Colegiul de Arte „Nicolae Botgros”: 80-23; Colegiul Tehnic Agricol – Colegiul „Mihai Eminescu”: 58-29; Colegiul „Mihai Eminescu” – Colegiul de Arte „Nicolae Botgros”: 24:6; Colegiul Tehnic Agricol – Selecționata liceelor: 23-39; Iorjnița – Căinarii vechi: 52-15; Căinarii vechi – Rudi: 31-56; Rudi – Iorjnița: 44:46. În prima semifinală, Selecționata liceelor a pierdut în fața echipei din Iorjnița, 45-54, iar echipa din Rudi a fost mai bună decât elevii de la Colegiul Tehnic Agricol, 35-32. În meciul pentru locul III, baschetbaliștii din Selecționata liceelor au învins echipa Colegiului Tehnic Agricol, 60-42, iar în meciul decisiv, cu Cupa pe masă, elevii lui Valeriu Todiraș au răzbunat eșecul din runda preliminară și au învins formația antrenat de Vitalie Voinițchi, la o diferență de patru puncte, 49-45!
  Cupa și medaliile au fost înmânate de președintele raionului, Veaceslav Rusnac.

  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedentCURS VALUTAR: leul moldovenesc se apreciază în raport cu euro și cu dolarul
Articolul următorCONCURS FOTO PENTRU SOROCENI: 6-16 februarie – Decada Dragostei
Redactor-șef al ziarului „Observatorul de Nord”, câştigător în topul „10 jurnalişti ai anului”. Membru al Uniunii Jurnaliștilor din Republica Moldova. Câștigător în TOP-ul „10 jurnaliști ai anului”. În presă din anul 1986. Activitate: corespondent, redactor de secție la ziarul raional din Soroca; corespondent Agenția de știri „Moldpress”, corespondent zonal al ziarului guvernamental „Независимая Молдова”; purtător de cuvânt al prefecturii Soroca, consilierul prefectului. Din anul 1988 fondator și redactor al ziarului „Observatorul de Nord”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.