Bădicenenii îşi construiesc “Viitorul”

0
51
Copiii au făcut deja testarea terenului de joacă, chiar dacă instalarea acestuia nu a fost încă dusă la bun sfârşit.

Centrul satului Bădiceni se schimbă în ultimul timp de la zi la zi şi nu este o exagerare. Terenul a fost curăţit, aleile pavate se extind, apar bănci, tobogane şi scrâncioburi. Şi toate acestea datorită implementării proiectului “Participarea comunitară şi transparenţă decizională în acţiune: modele de mobilizare şi dezvoltare incluzivă în comuna Bădiceni” de Organizaţia Non Guvernamentală “Viitorul”.

În schimbarea spre bine a comunităţii s-au implicat atât sătenii cât şi agenţii economici şi primăria. În timp ce se instala terenul de joacă pentru copii, Eugenia Palamarciuc locuitoare a satului Bădiceni, privea satisfăcută spre muncitori.

Suma totală a proiectului derulat la Bădiceni este de 14 431 dolari SUA
Suma totală a proiectului derulat la Bădiceni este de 14 431 dolari SUA

“Este tare frumos acum, bravo, la noi nu a fost aşa de multă vreme. Numai dacă nu ar strica, căci ştiţi cum se face la noi. Totul se datorează activităţii Rodicăi şi a lui Evsei Tîltu, ei fac proiectele aşa că aspectul satului se schimbă spre bine” ne zice femeia.

Activităţile sunt realizate cu susţinerea Fundaţiei Est-Europeane, în cadrul Programului „Cetăţeni activi, comunităţi prospere” din resursele acordate de Guvernul Suediei şi Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei/ DANIDA.

Aflaţi mai multe detalii, din ediţia de vineri a ziarului “Observatorul de Nord”.

Dacă ai și tu o știre interesantă, care vrei să fie publicată în ziarul „Observatorul de Nord” sau pe pagina noastră web, anunță redacția. O poți face adăugând știrea ta AICI sau să ne sesizezi o problemă AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.