BAC 2020: A fost publicat orarul pentru restanțieri (Document)

0
439

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare a prezentat orarul pentru susținerea examenelor de absolvire a gimnaziului și a examenului de bacalaureat de către candidații restanțierii din anii precedenți; persoanele care au finalizat programa de liceu în instituțiile de învățământ superior și persoanele care au solicitat susținerea examenului de bacalaureat în regim de externat. Examenele de absolvire a gimnaziului vor fi desfășurate în perioada 2-7 iulie , iar examenul de bacalaureat în perioada 3-17 iulie, transmite IPN.

 

Examenele de absolvire a gimnaziului vor fi desfășurate în centre de susținere a examenului constituite în fiecare raion/municipiu, iar examenul de bacalaureat se va desfășura în 22 de centre de bacalaureat constituite în raioanele/municipiile republicii: Cahul, Comrat, Chișinău, Bălți, Edineț. Lista centrelor de bacalaureat va fi făcută publică în a doua jumătate a lunii iunie, precizează un comunicat de presă difuzat de Minister.

Potrivit sursei citate, la data de 3 iulie, candidații alolingvi vor susține prima probă de examen, la limba și literatura română, la care s-au înscris 305 candidați. A doua probă de examen, la limba de instruire (limba și literatura română, limba și literatura rusă), se va desfășura la data de 7 iulie și pentru această probă  s-au înscris 763 de candidați. La 10 iulie se va desfășura a treia probă de examen, la limba străină (limba engleză, limba franceză, limba germană, limba spaniolă). La această probă de examen s-au înscris 1144 de candidați. Cea de-a patra probă de examen se va desfășura la data de 14 iulie la disciplina de profil (matematica, istoria românilor și universală, specialitatea (arte), pregătirea sportivă) la care s-au înscris 2133 de candidați. Disciplina la solicitare (chimia, biologia, informatica, fizica, matematica, istoria românilor și universală, geografia) se va desfășura la data de 17 iulie. Pentru această probă s-au înscris 737 de candidați.

Rezultatele preliminare vor fi afișate în centrele de bacalaureat la data de 22 iulie. Candidații la examenul de bacalaureat vor avea la dispoziție 48 de ore pentru depunerea contestațiilor – în zilele de 22-23 iulie. Fiecare candidat își va putea vedea testele verificate, accesând pagina www.bac.edu.md, în zilele de 22 și 23 iulie, în baza unei parole pe care o va primi de la instituția de învățământ în care și-a făcut studiile. Rezultatele finale, după examinarea contestațiilor, vor fi anunțate pe data de 26 iulie. Instituțiile de învățământ vor elibera diplomele de bacalaureat pentru absolvenți la data de 27 iulie 2020.

 

Examenele naționale de absolvire a programelor de studii în învățământul general, sesiunea de examene 2020, au fost anulate prin legea aprobată de Parlament la 21 mai, în contextul situației epidemiologice legate de răspândirea COVID-19.

Articolul precedent„Femeile trebuie ajutate, fie și numai pentru faptul că, în timpuri grele, ele pot ajuta alte femei”
Articolul următorMediatorii comunitari ar putea activa și în calitate de consilieri locali sau raionali
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.