BAC 2018. Rezultatele sesiunii de bază la Soroca

0
93

Rata promovării pentru absolvenții liceelor a crescut, după ce unii dintre ei au contestat rezultatele la examene. Astăzi au fost publicate rezultatele finale ale sesiunii de bază la exemenele de Bacalaureat.

După cum ne-a informat Direcția Învățământ Soroca, în sesiunea de bacalaureat 2018 au fost admiși 391 candidaţi, respectiv din licee 158 elevi, iar din colegii  233 candidaţi. După anunțarea rezultatelor preliminare a sesiunii de bază, nu au susţinut examenele 31de candidaţi din liceeși 113 candidaţi din colegii.

În perioada de depunere a contestaţiilor la centrele de bacalaureat au fost înaintate  circa 263 contestaţii. Cele mai multe contestații au fost depuse la Geografie (58), Limba și Literatura Română (55), Istoria Românilor și Universală (54).

Numărul de contestații  este mai mic în comparație cu anii precedenți, cțnd au fost înregistrate  311 contestaţii. În rezultatul reevaluării testelor rata promovării pentru absolvenții din licee a crescut și constituie 85,4 %. În baza rezultatelor finale ale sesiunii de bază au fost tipărite 135 diplome pentru absolvenţii din licee. Acestea au fost repartizate în centrele de bacalaureat  pentru a fi înmânate candidaților”, ne-a comunicat Angela Mușenco, șefa DÎ Soroca.

Candidații care au picat examenele au depus cerere pentru participarea în sesiunea suplimentară, care se va desfășura în perioada 16-20 iulie. Pentru susţinerea repetată a examenul de limba română au fost depuse  7 cereri, limbi străine- 38 cereri, matematică/ istorie -41 cereri, biologie , geografie – 19 cereri.

Direcţia Învăţământ va asigura transportarea elevilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.