Autoritățile sesizate în privința fumului din zona cheiului Nistrului

0
20

„Cât mai putem răbda atâta fărădelege, nu mai avem cu ce respira. Cheiul râului Nistru în fiecare seară este invadat de fum. Autoritățile nu întreprind nimic…”, scrie o locuitoare a municipiului pe o rețea de socializare.

Contactată de Observatorul de Nord, Maria Bencheci, inspector principal în cadrul Inspecției Ecologice Soroca, a declarat în acest caz că: „anul trecut a fost înregistrată o situație similară și a fost întocmit un proces verbal, iar făptașii amendați. În acest an nu am primit nici un apel din partea cetățenilor. Atunci când reușim să dovedim acest fapt, aplicăm amenzi. Urmează să luăm măsuri, îndată după ce suntem sesizați”.

Articolul 154. Încălcarea regulilor de gestionare a deşeurilor
(1) Nerespectarea modului stabilit de colectare, păstrare, transport, depozitare, ardere, neutralizare şi evacuare, inclusiv în obiectivele acvatice, în subsol etc., a deşeurilor industriale, de construcţie, menajere şi de altă natură se sancţionează cu amendă de la 20 la 40 de unităţi convenţionale aplicată persoanei fizice sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de pînă la 60 de ore, cu amendă de la 200 la 300 de unităţi convenţionale aplicată persoanei juridice cu sau fără privarea, în ambele cazuri, de dreptul de a desfăşura o anumită activitate pe un termen de la 3 luni la un an. Se sancţionează cu amendă de la 12 la 24 de unităţi convenţionale aplicată persoanei fizice sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de pînă la 60 de ore, cu amendă de la 120 la 180 de unităţi convenţionale aplicată persoanei juridice cu sau fără privarea, în ambele cazuri, de dreptul de a desfăşura o anumită activitate pe un termen de la 3 luni la un an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.