Au rămas zile numărate până la Festivalul Mărului din acest an

0
687

Pregătirile pentru ediția a IX-a a Festivalului Mărului, devenit o tradiție în raionul Soroca, se desfășoară în ritm intens. Astăzi, membrii comitetului pentru organizare s-au întrunit într-o ședință pentru a pune la punct mai multe aspecte ale evenimentului.

În acest an, Festivalul Mărului va avea loc la 15 septembrie. Tradițional, producătorii de mere vor merge într-o paradă, alături de colectivele artistice din raion și reprezentanții instituțiilor de învățământ. Iar elevii vor putea concura în concursul costumelor tematice.

De asemenea, la festival vor fi comercializate produse agricole, iar producătorii de mere vor concura pentru titlul de cea mai bună expoziție de mere. Publicul va putea vizita expozițiile cu lucrările meșterilor populari, cu material săditor sau expozițiile primăriilor implicate în desfășurarea evenimentului. Cei mai mici vizitatori vor avea o zonă de agrement, cu activități potrivite pentru copii, anunță organizatorii.

Raionul Soroca este supranumit și capitala mărului, pentru cea mai mare suprafață de livezi de măr din țară. Potrivit Direcției Agricultură, în raionul Soroca sunt peste 7000 hectare de livezi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.