Au fost modificate distanțele pentru vânătoare, inclusiv la 300 m. de periferia localităților și 1 km. de Aeroportul Internațional Mărculești

0
42

Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova a modificat distanțele pentru vânătoarea în câmpuri. Astfel, se interzice tragerea și aflarea cu arma la o distanță mai mică de 5 km de la frontiera cu Ucraina, la o distanță mai mică de 300 m de la periferia altor localități și la o distanță mai mică de 1 km de la unitățile militare, centrele de instruire ale Armatei Naționale și Aeroportul Internațional Chișinău, Aeroportul Internațional Mărculești, Aeroportul Internațional Bălți și Aeroportul Internațional Cahul.

Pe de altă parte, se acceptă vânătoarea vulpilor și șacalilor pe distanță de 1 km iar cota de recoltare a acestora este nelimitată, în intervalul 1 iunie 2022 – 31 martie 2023.

Ministerul Mediului și Agenția ”Moldsilva” în colaborare cu asociațiile de vânători și APL-urile vor informa cetățenii despre noile modificări. Totodată, poliția recomandă vânătorilor să respecte cu strictețe regulile de comportament și de securitate, de port și folosire a armei în timpul aflării la vânătoare.

Dispozițiile Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova sunt obligatorii pentru conducătorii autorităților administrației publice centrale și locale, ai agenților economici, ai instituțiilor publice, precum și pentru cetățenii și alte persoane aflate pe teritoriul Republicii Moldova.

  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedent1 MARTIE. Ziua Mărțișorului și a Babei Dochia: tradiții, obiceiuri, superstiții
Articolul următorAlina Muzîca: „Pasiunea din copilărie o transform în mici accesorii”
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.