Au fost elaborate Ghidurile elevilor din ciclurile primar, gimnazial și liceal, în contextul epidemiei de COVID – 19

0
190

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, în colaborare cu Ministerul Sănătății Muncii și Protecției Sociale, UNICEF Moldova, Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA) în Republica Moldova și Organizația Mondială a Sănătății în Moldova au elaborat Ghidurile elevului/elevei din ciclurile primar, gimnazial și liceal, în contextul situației epidemiologice cu COVID – 19.

 

Ghidurile conțin măsurile de protecție pe care elevii trebuie să le respecte: în drum spre și de la școală; la intrarea în instituția de învățământ; în sala de clasă; în pauze; la bibliotecă; în sala de mese; pe terenul de sport și în vestiarul sălii de sport; în blocurile sanitare precum și sfaturi utile cum să își protejeze sănătatea psihoemoțională, se arată într-un comunicat al MECC.

 

Elevii vor putea să-și planifice aspectele organizatorice ale procesului educațional folosind compartimentul „Agenda mea”, unde își vor putea nota orarul accesului în instituție; începutul lecțiilor; accesul către sala de mese; modalitatea de divizare a clasei conform modelului selectat pe săptămâni; orarul lecțiilor; platformele, aplicațiile, resursele TIC pe discipline de studii utilizate etc.

 

 „Ghidul elevului/elevei din ciclul primar, în contextul situației epidemiologice cu COVID – 19” și „Ghidul elevului/elevei din ciclurile gimnazial și liceal, în contextul situației epidemiologice cu COVID – 19” vor fi expediate electronic în adresa tuturor instituțiilor de învățământ din țară, SE MAI SPUNE ÎN COMUNICAT.

 

De asemenea, acestea pot fi accesate și descărcate de pe pagina Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, la compartimentul COVID – 19, acte normative cu privire la relansarea procesului educațional 2020-2021 https://mecc.gov.md/ro/content/relansarea-procesului-educational-2020-2021 .

https://mecc.gov.md/ro/content/relansarea-procesului-educational-2020-2021 .

„Ghidul elevului/elevei din ciclul primar, în contextul situației epidemiologice cu COVID – 19”

„Ghidul elevului/elevei din ciclurile gimnazial și liceal, în contextul situației epidemiologice cu COVID – 19”

Articolul precedent3.500.000 lei pentru vizitele externe ale președintelui. E mult, e puțin?
Articolul următorUrmașii personalului medical decedați de COVID-19 vor primi îndemnizații timp de 5 ani. Vezi cine are acest drept
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.