ATENȚIE ȘOFERI: Evitați mâine dimineață sectorul de drum din satul Grigorăuca

0
2005

Localnicii din satul Grigorăuca au luat decizia să blocheze mâine dimineață drumul care leagă Soroca de Otaci pe motiv că s-au săturat de promisiuni și inactivitatea autorităților. Satul este cufundat în praf, pe motiv că autoritățile nu au reușit să repare de mai mulți ani această șosea internațională, deși au promis, așa că în loc să o asfalteze au ras asfaltul și l-au transformat într-un drum de țară. Conform investigațiilor anterioare ale calității aerului efectuate de Centrul de Sănătate Publică, în satul Grigorăuca, spre exemplu, concentrația medie a pulberii în aer depășea de mai multe ori normele maxime admisibile.

Ați rezista să trăiți cinci minute în acest sat? Ce ar crede plămânii voștri? Ce spun nepoții care au venit la țară la bunei să aibă parte de aer curat? Cum ar respira toți (i)responsabilii care se fac responsabili de această situație dacă ar fi mutați cu forța aici? Oamenilor le-a ajuns cuțitul la os și vor să blocheze această șosea internațională transformată de politicienii corupți într-un drum de țară…

La începutul lunii august localnicii din Grigorăuca au cerut ajutorul poliției de patrulare, fiindcă nu mai suportă praful ridicat de la circulația transportului, și mai ales a camioanelor, iar vibrațiile produse de ele fisurează casele, care în marea majoritate sunt în preajma carosabilului. Soluția temporară găsită și aplicată a fost instalarea indicatoarelor de reducere a vitezei prin acest sat de până la 30 kilometri la oră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.