Atenție la prepararea vinului!

0
76

Un bărbat de 68 ani din satul Roşu, raionul Cahul, s-a intoxicat cu dioxid de carbon, degajat în urma fermentării vinului. Tragedia s-a întâmplat la 17 septembrie curent, informează Direcția Situații Excepționale Soroca.

Asemenea cazuri se întâmpă în perioada de toamnă, când gospodarii fac vin de casă. Din fericire, în acest an, în raionul Soroca nu a fost înregistrat niciun caz similar.

Având în vedere faptul că a început culesul strugurilor și preparare a vinului, Direcţia Situaţii Excepţionale Soroca atenționează populația asupra pericolului de intoxicare cu dioxid de carbon în urma procesului de fermentare a vinului. Salvatorii recomandă oamenilor să fie prudenți în prepararea vinului și să respecte regulile de securitate.

Oamenii sunt îndemnaţi să nu intre în încăperile în care se fermentează vinul, dacă nu există ventilație corespunzătoare. Pentru a verifica dacă în încăpere nu s-a acumulat dioxid de carbon e nevoie de aprins o lumânare, care se va stinge în cazul în care nu există oxigen suficient. În astfel de situații aflarea în încăperile respective este strict interzisă”, menționează Eugeniu Doga, Inspector PC al DSE Soroca.

De asemenea, salvatorii recomandă ca fermentarea mustului să fie efectuată în spații deschise sau în încăperi bine ventilate. În cazul care cineva a intrat în încăpere și nu a mai ieșit e necesar apelare de urgență a Serviciului 901. Aflarea în zona de risc fără echipament de protecție pune în pericol viața oamenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.