Atenție la cardurile bancare! Hoții deja au furat 3.000.000 de lei

0
80

De la începutul anului, poliția a pornit 300 de cauze penale de sustrageri de pe carduri bancare, cu prejudiciu de circa 3 milioane de lei. Persoanele suspecte de infracțiunea dată riscă până la 15 ani privațiune de libertate, comunică MOLDPRES.

Potrivit poliției, în ultimul timp s-a atestat o creștere în domeniul fraudelor cu utilizarea cardurilor bancare, a clienților mai multor bănci din Republica Moldova. În acest context, Direcția investigații infracțiuni informatice a Inspectoratului Național de Investigații al IGP și Băncile comerciale din Republica Moldova, vin repetat cu un apel către cetățeni să fie vigilenți și să respecte regulile de securitate, să nu divulge nimănui datele bancare la telefon, chiar dacă apelul este aparent efectuat de pe numere asemănătoare sau identice cu cele ale băncilor comerciale.  

Pentru a verifica dacă într-adevăr sunteți apelați de către angajații băncii, sunați independent la numerele de telefon indicate pe site-urile băncilor, sau a celor indicate pe cardurile bancare, pentru verificare. Dacă suspectați o fraudă sau o activitate suspicioasă, contactați imediat Serviciul Clienți, la numărul de pe verso cardului, valabil 24 de ore din 24.


Articolul precedentGustul dulce-amărui al străinătății
Articolul următorPercheziții la Soroca: Un bărbat păstra ilegal în casă 3 arme pneumatice
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.