Atenție! Joi, câteva străzi centrale din Soroca vor fi parțial blocate

0
790

Joi, 11 aprilie, circulația pe mai multe străzi din centrul municipiului Soroca, va fi îngreunată. Asta deoarece în centrul urbei se vor desfășura filmări pentru o peliculă de lung metraj. Poliția v-a dirija traficul, iar cetățenilor care nu au treburi urgente, li se recomandă să evite deplasarea prin centrul istoric al orașului în această zi.

Filmările vor dura de la 8:00 până la 18:00. Gavril Ghilas, comandantul Plutonului de Patrulare Soroca-Florești, ne-a comunicat că traficul rutier va fi dirijat de către inspectorii de patrulare pe parcursul întregii zile. “În prima parte a zilei filmările vor avea loc în fața fostului cinematograf  “Dacia”. În a doua parte a zilei, acțiunile se vor desfășura pe strada M. Kogălniceanu. În această perioadă mai multe străzi din centrul urbei vor fi blocate periodic. Traficul va fi dirijat de inspectorii rutieri, care vor permite din când în când deplasarea automobilelor, în dependență de faptul cum se va desfășura activitatea pe platoul de filmare”, a menționat Ghilas.

Astfel, traficul rutier va fi îngreunat pe strada Independenței și străzile care o intersectează în direcția de intrare în oraș: M. Sadoveanu, , V. Alecsandri, I.Creangă, M.Eminescu, M. Kogălniceanu, Gr.Vieru.

Piața agricolă din fața cinematografului “Dacia” nu va activa în ziua de 11 aprilie, ne-a comunicat Mihail Grabciuc, viceprimarul municipiului Soroca.

Amintim că scenariul filmului, care se va filma parțial la Soroca, se axează pe relațiile interumane, iar eroul principal Andrian joacă rolul unui băiat din regiunea transnistreană care vrea să ajungă în Europa, în căutarea unei vieți mai bune. Filmul artistic în regia lui Eugen Marian este o coproducție moldo-rusă, iar unul din platourile de filmare va fi la noi în oraș. La Soroca vor fi filmate câteva fragmente, inclusiv un miting pro-european în fața fostului cinematograf “Dacia”. Apoi participanții se vor deplasa în coloană pe străzile principale ale orașului. Echipa de creație a anunțat și o selecție a sorocenilor, astfel aproximativ 200 de persoane, care vor să facă parte din figurație, se vor filma în secvențele de la miting și deplasarea coloanei prin oraș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.