Atenție! Informațiile false din timpul pandemiei pun în pericol sănătatea și viața voastră

0
67

Mai multe instituții mondiale îndeamnă statele lumii să combată dezinformarea și propagarea de informații false care pot pune în pericol viața și sănătatea oamenilor în contextul pandemiei de COVID-19.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS), ONU, agențiile specializate și partenerii fac un apel la statele lumii să elaboreze și să implementeze planuri de acțiune pentru a promova propagarea informațiilor fundamentate științific și pentru a preveni răspândirea informațiilor false, respectând totodată libertatea de exprimare.

Oamenii au devenit confuzi și imprudenți
„În momentul în care virusul s-a răspândit în întreaga lume, s-au propagat frenetic mesaje eronate și chiar periculoase pe toate platformele de socializare, din cauza cărora oamenii au devenit confuzi și imprudenți, fiind induși în eroare”, a afirmat secretarul general al ONU, António Guterres.

Informațiile false și dezinformarea pun în pericol sănătatea și viața
Potrivit înalților oficiali, dezinformarea poate duce la eșecul campaniilor declanșate în lume, inclusiv în ceea ce privește realizarea unui vaccin anti-COVID-19.

„Informațiile false și dezinformarea pun în pericol sănătatea și viața, subminând încrederea în știință, în instituții și în sistemele medicale”, a declarat directorul general al ONU dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Dezinformarea afectează toate categoriile societății, inclusiv copiii, mai spun specialiștii.

Una dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă copiii în prezent
„Dezinformarea reprezintă una dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă copiii în prezent”, a spus Henrietta Fore, director executiv al UNICEF, scrie Mediafax.

Declarațiile au fost făcute în cadrul unei reuniuni de amploare. OMS, ONU, UNICEF, UNAIDS, Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), UNESCO, Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor (UIT), inițiativa ONU Global Pulse și Federația Internațională a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie (IFRC), împreună cu guvernele din Indonezia, Thailanda și Uruguay, au susținut un webinar în cadrul celei de-a 75-a Adunări Generale a ONU, cu scopul de a atrage atenția asupra impactului negativ al răspândirii informațiilor false și al dezinformării, aceasta din urmă fiind difuzarea deliberată de informații false pentru promovarea anumitor interese.

sursa: descopera.ro


Articolul precedentEvenimentul de sâmbătă: Dezvelirea Monumentului dedicat lichidatorilor de la Cernobâl
Articolul următorDecanul Facultății de Medicină despre COVID-19: Nu trebuie să avem nicio psihoză, dar nu este o glumă. Este o boală serioasă!
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.