Atenție, agricultori! Până la 8 decembrie se depun cererile pentru solicitarea compensației

0
20
fOTO: OdN

  De ieri, 2 decembrie, cererile de acordare a compensaţiilor pentru producătorii agricoli ce au avut terenuri însămânţate cu porumb pentru roada anului 2020 şi  au fost afectate de secetă în proporţie de peste 60 la sută pot fi depuse la oficiile Teritoriale ale AIPA până pe data de 8 decembrie.   

Pentru a obţine ajutorul financiar, solicitantul trebuie să deţină sau să lucreze în fapt suprafeţe de teren însămânţate cu porumb; să dispună de cont bancar în monedă naţională (MDL) şi să prezinte datele din actele de constatare veridice şi întocmite în termenul stabilit de prevederile prezentului Regulament. Dosarele de solicitare a compensaţiei, împreună cu documentele în original, pentru care sunt ataşate copiile la dosar, se depun de solicitant sau de  reprezentantul legal al acestuia la subdiviziunile teritoriale ale AIPA din raza teritorială în care îşi desfăşoară activitatea solicitantul de compensaţii.

Dosarul de acordare a compensaţiei va conţine următoarele documente obligatorii: cererea de acordare a ajutorului financiar; declaraţia pe propria răspundere privind completitudinea dosarului şi veridicitatea informaţiei din documentele prezentate; copia certificatului de înregistrare a gospodăriei ţărăneşti; certificatul de confirmare eliberat de către autoritatea publică locală; copia de pe certificatul privind atribuirea codului IBAN, eliberat de către banca comercială; copia actului de constatare a pagubelor la cultura porumbului pentru recolta anului 2020, cauzate de secetă.

Dosarul va fi şnuruit, sigilat, numerotat şi semnat pe fiecare pagină. Documentele prezentate în copii trebuie să conţină menţiunea ”corespunde originalului” şi semnătura solicitantului. La depunerea dosarului de solicitare a compensaţiei, solicitantul primeşte confirmarea care atestă recepţionarea dosarului de către subdiviziunea teritorială a AIPA. Mărimea ajutorului financiar per ha de teren arabil va fi calculată de AIPA  în baza mijloacelor financiare disponibile raportate la suprafaţa totală eligibilă, conform dosarelor recepţionate.

Articolul precedentRevelionul la Soroca: fără concerte, dar cu brad
Articolul următorValeriu Bordian : Situația cu COVID – 19 la Spitalul din Soroca este grea, dar nu dramatică
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.