Aștepți un colet din China? Află dacă coletele pot transmite coronavirusul

0
508

Coronavirusul, apărut în China, a ucis deja peste 900 de persoane şi a îmbolnăvit alte peste 40.000. Având în vedere rapiditatea cu care s-a răspândit virusul ucigaş, multe persoane se întreabă dacă coronavirusul poate fi transmis prin intermediul coletelor comandate de pe cea mai populară platformă de cumpărături online din China. Ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Viorica Dumbrăveanu a dat un răspuns clar la această întrebare, transmite tvrmoldova.md

Viorica Dumbrăveanu ne dă asigurări că coletele venite din China nu reprezintă nici un risc, iar în Republica Moldova la momentul actual nu avem înregistrat nici un caz de coronavirus.

„Coletele venite din China nu reprezintă nici un risc. Virusurile reci tind să supravieţuiască mai puţin de 24 de ore în afara corpului uman. De asemenea, virusul nu ar putea supravieţui mai mult de câteva ore pe suprafeţe plastice sau din alte materiale, pe distanţe atât de lungi,” a declarat Ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale.

Noul virus chinezesc este transmis de la om la om prin picături de salivă expectorate de o persoană infectată atunci când strănută sau tuşeşte iar Republica Moldova este pregătită pentru a face faţă unor eventuale îmbolnăviri cu coronavirus, susține ministrul sănătăţii.

Potrivit ministrului, în Republica Moldova în curând vor ajunge mai multe teste care diagnostichează periculosul virus. Organizaţia Mondială a Sănătăţii urmează să ofere 150 de teste rapide cu o precizie foarte înaltă pentru a diagnostica pacienţii cu coronavirus pentru Republica Moldova, mai spune doamna Dumbrăveanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.