Astăzi: Piscinele își reiau activitatea, vezi care sunt condițiile

0
221
Foto: pixabay.com

Astăzi toți amatorii de înot și plajă pot reveni la piscine. Comisia naţională extraordinară de sănătate publică a decis reluarea, din data de 10 august, a activității piscinelor / bazinelor de înot.

Acesta se poate realiza cu condiția respectării prevederilor Instrucțiunii de funcționare a piscinelor/bazinelor de înot în condițiile  situației pandemice prin infecția COVID-19, conform prevederilor din decizia nr. 23 din data de 7 august curent.

Astfel, la scurt timp după închiderea piscinelor autoritățile permit reluarea activității cu condiția că sunt respectate următoarele instrucțiuni:

 1. Înainte de deschiderea obiectului este necesară organizarea efectuării curățeniei generale cu utilizarea substanțelor dezinfectante înregistrate în modul stabilit de legislația națională https://ansp.md/index.php/registrul-national-al-produselor-biodistructive/.
 2. Pentru gestionarea fluxului de vizitatori, evitarea aglomerației, crearea condițiilor igienice de ventilare (pentru piscinele închise) și pentru respectarea graficului aprobat de conducător a dereticării umede a încăperilor și dezinfecția suprafețelor, se va asigura posibilitatea rezervării din timp (telefonic, online) a locului la piscină/bazin de înot, cu completarea documentației de evidență a vizitatorilor.
 3. Numărul vizitatorilor piscinei/bazinului de înot nu trebuie să depășească 50% din capacitatea maximă după proiect.
 4. Regulile de acces în zona piscinei/bazinului de înot trebuie să fie afișate la loc vizibil.
 5. Înainte de intrarea pe teritoriul bazinului de înot sau piscinei se impune efectuarea triajului epidemiologic, care va include verificarea obligatorie a temperaturii pentru vizitatori de către o persoană instruită, responsabilă de această procedură.
 6. Nu se va permite accesul persoanelor care prezintă semne de infecție respiratorie (tuse și strănut frecvente, stare generală alterată) și febră mai mare de 37,0°C și informarea lor despre necesitatea consultării medicului.
 7. Asigurarea locurilor de dezinfectare a mâinilor cu antiseptic, care conține alcool etilic cu concentrația de alcool nu mai puțin de 70%, inclusiv cu instalarea dozatoarelor la intrare în piscină/clădirea bazinului de înot și pe teritoriu.
 8. Amenajarea teritoriului cu șezlonguri, prin amplasarea lor la distanța de 1,5 metri unul de altul.
 9. Gestionarea fluxului vizitatorilor în vestiare, închiderea a o parte din cabine pentru respectarea distanței fizice.
 10. Vestiarele, încăperile de duș și alte încăperi vor fi deriticate și dezinfectate cât mai frecvent, la un interval nu mai mic de 2 ore.
 11. Grupurile sanitare vor fi prevăzute cu materiale de deriticare și dezinfecție a mâinilor (apă, săpun, soluții dezinfectante pe bază de alcool) și vor fi deriticate și dezinfectate la fiecare 2 ore.
 12. Personalul va activa conform orarului stabilit și va purta echipament de protecție împotriva infectării cu virusul COVID-19 (mască, mănuși, la necesitate).
 13. Controlul accesului în apa bazinului pentru respectarea condiției asigurării distanței de 1,5 metri între vizitatori.
 14. Interzicerea accesului pe teritoriul bazinelor de înot/piscinelor cu produse alimentare ușor perisabile (produse din carne, pește, lactate, ouă etc.)

15.    Interzicerea accesului persoanelor din grupurile de risc (cu vîrsta peste 63 de ani) conform prevederilor Hotărîrilor Comisiei naționale extraordinare pentru sănătate publică.

Articolul precedentPână la 7 septembrie, Italia spune ”NU” moldovenilor
Articolul următorSheriff are ocazia s-o răzbune pe Milsami

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.