Astăzi în orașul Dolhasca (județul Suceava) au loc funerariile părintelui Gheorghe (Saftiuc), un mare prieten al sorocenilor, Cetățean de Onoare al municipiului Soroca

0
2653

…Am primit cu o mare tristețe și durere vestea că ne-a părăsit Duhovnicul nostru, al românilor din Soroca. Am pierdut un Om de mare calitate, care a iubit Basarabia și pe românii de aici. L-a urmărit mereu dorul de acest pământ românesc.     

De numele preotului Gheorghe sunt legate multe lucruri frumoase, izvorâte din sufletul Lui mare. A ctitorit Bisericile Mitropoliei Basarabiei: Sfânta Cuvioasa Parascheva, Sfinții Martiri Brâncoveni din Soroca, Sfântul Dumitru de la Alexandru cel Bun. A adus un considerabil aport la amenajarea Cimitirului Ostașilor Români de la Stoicani. Zeci de copii și tineri s-au odihnit la Tabăra de la Dolhazca. A organizat un turneu de neuitat colectivului artistic „Divinitate”. A încălzit cu bunătate sufletele multor familii din Soroca. Nu vom uita niciodată pelerinajele pe la mănăstirile din Bucovina. A acordat ajutoare materiale persoanelor cu probleme.

     A sărbătorit alături de noi, în fiecare an, Hramul Bisericii Sfinții Martiri Brâncoveni. S-a bucurat de realizările noastre și ne-a încurajat mereu. Și-a trimis copiii la Soroca în misiune duhovnicească.

     A fost un Om frumos, de o mare cumsecădenie, de o modestie proverbială, un gospodar mare. A deschis la Dolhazca un Internat pentru copii orfani, a construit pentru ei locuințe sociale. Pe lângă Fundația Domniei sale funcționează o brutărie și o farmacie socială. A susținut copiii talentați și-i aducea la Soroca, la sărbătorile de suflet.

     Ne va lipsi mult părintele GHEORGHE, care a fost și rămâne pentru noi un model. Suntem alături de familiile Saftiuc și Huluță și împărtășim marea lor pierdere și durere.

     Dumnezeu să-l ierte. Hristos a Înviat.

     Cu multă durere și compasiune:
preoții de la Mitropolia Basarabiei, enoriașii Bisericilor Mitropoliei Basarabiei, toți prietenii și toți acei care l-au cunoscut.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.