Asociația de Băștinași din Baxani, pe cale de a fi înființată

0
92

La 29 octombrie a fost inițiat procesul de constituire a Asociației de Băștinași din satul Baxani, raionul Soroca. La întâlnirea care a avut loc la Chișinău au fost prezenți primari și cetățeni din mai multe localități republică.

Crearea Asociațiilor de Băștinași este o inițiativă a Guvernul Republicii Moldova, cu suportul Proiectului PNUD Migrație și Dezvoltare Locală, care are ca obiectiv implicarea migranților cu scopul de a dezvolta localitățile, prin implementarea unor proiecte comune cu autorităţile locale și membrii comunității.

Potrivit primarului de Baxani, Ghenadie Pereteatcu, acest proiect unește oamenii pentru a face lucruri utile pentru sat. Pe lângă faptul că se revăd, băștinașii discută despre probleme și se sprijină reciproc.

Menționăm că printre membrii grupului de inițiativă ai Asociației fac parte reprezentanții primăriei și locuitori ai satului.

Proiectul Migrație și Dezvoltare Locală (MiDL), implementat de PNUD Moldova cu suportul financiar al Guvernului Elveției, susține 25 localități partenere să desfășoare proiecte de dezvoltare locală cu implicarea celor circa 40 mii băștinași prin finanțarea unor proiecte locale, selectate transparent, inclusiv cu votul diasporei.


Articolul precedentAflă cum va fi vremea în Soroca
Articolul următor„60 de toamne” ale maestrului Gheorghe Duminică

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.