Asistenţa socială — o profesie aproape de oameni

0
229

O profesie prin care eşti mereu aproape de cei care au nevoie, care necesită muncă și dăruire. Asistenţii sociali sunt cei care ştiu să ofere o mână de ajutor celor care au nevoie de ea. Direcția Asistență Socială și Protecție a Familiei Soroca oferă servicii persoanelor nevoiașe, excluse și celor care au acces limitat la educație, beneficii sociale etc. prin intermediul proiectelor sociale bazate pe integrarea în familie, asistență în educație și prevenirea fenomenului oamenilor străzii și incluziunea persoanelor în etate, fiind în căutarea resurselor locale și împuternicind membrii comunității.

Serviciul de Îngrijire Socială la domiciliu reprezintă o gamă de servicii de deservire/ îngrijire a bătrânilor singuratici, care au nevoie de ajutor permanent la domiciliu. La deservirea la domiciliu se primesc cetăţenii bătrâni care locuiesc singuri, invalizi din rândurile bătrânilor, care au nevoie de ajutorul cuiva şi nu au copii apţi pentru muncă sau soţ ori soţie în localitatea unde trăiesc şi nu suferă de alcoolism, boli psihice sau infecţioase… La moment, în raionul Soroca de Serviciul de Îngrijire Socială la domiciliu beneficiază 715 persoane, care sunt deserviți de 73 lucrători sociali, iar în municipiul Soroca activează 20 lucrători sociali, care au în îngrijirea lor 204 de bătrâni solitari.

Lucrătorii sociali prestează servicii la domiciliu de 2-3 ori pe săptămână. Atribuțiile acestora sunt: procurarea produselor alimentare și a produselor de uz casnic, a medicamentelor, ajutor în aprovizionarea cu apa, ajutor la prepararea hranei, la plata serviciilor comunale, asistă la îngrijirea locuinței și a gospodăriei, suport la organizarea reparației și la procurarea combustibilului la domiciliu.
Lucrătorii sociali continuă să schimbe societatea și să ajute persoanele singuratice. În ciuda tuturor circumstanțelor agravante, lucrătorii sociali își continuă misiunea de a schimba societatea în bine.

Cristina CHINZIAIEV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.