„Aș vrea ca părinții să îndemne copii spre dragostea de lectură, astfel vom avea o lume mai bună…”

0
59

„Citește! Citind mereu, creierul tău va deveni
un laborator de idei și imagini,
din care vei întocmi înțelesul și filosofia vieții”.
Mihai Eminescu.

A citi o carte în ziua de azi a devenit o activitate destul de rar întâlnită în rândul adolescenților. O bună parte din adolescenți renunță la cărți în favoarea Internetului, filmelor, jocurilor pe calculator. Cartea poate fi considerată un depozit complet al inteligenței omenești, conținând în filele sale cunoștințe sensibile, este o comoară fără preț, care adună cele mai frumoase gânduri ale autorilor pe care cititorii le pot folosi în voie.

Cartea dezvăluie tainele naturii, istoria neamului, calități și defecte umane. Personajele întâlnite în cărți și faptele lor îl transpun pe cititor într-o lume reală sau imaginară în care și el cititorul, participă cu gândul, în lumea cărților oferind răspuns la orice întrebare.
Lectura este un stil de viață care te modernizează, este o cheie ce deschide multe uși. Lecturând vom putea răspunde la unele întrebări, care apar zi de zi, și să luăm decizii corecte în rezolvarea acestor probleme. Lectura este un instrument ce dezvoltă posibilitatea de comunicare între oameni, și îi ajută astfel să – și formeze capacități de gândire și limbaj.
Aș vrea ca părinții să îndemne copii spre dragostea de lectură, astfel vom avea o lume mai bună, un viitor mai deosebit și niște oameni adevărați pe care sa ne putem baza.

Raisa Chiseliță, BM „M.Sadoveanu”, sala de lectură.

Articolul precedentFOTOGRAFIA ZILEI: La cules cireșe cu…mănuși pe mâini
Articolul următorVIDEO: 21 de subiecte discutate pe îndelete: consilierii raionali se pregătesc de ședință
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.