APOTA avertizează: trei zile transportul de pe rutele regionale și republicane nu va funcționa.

0
771

  După ce somația transportatorilor de pasageri, comunicată Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale prin Scrisoarea deschisă din data de 22 ianuarie 2022 a rămas fără răspuns,  Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) anunță un protest de 3 zile, în perioada 7-9 februarie 2022.

  Potrivit APOTA, ”MIDR nu a reacționat la somația transportatorilor comunicată prin Scrisoarea deschisă din 22 ianuarie 2022, nu a revizuit proiectul de ordin privind aprobarea tarifelor, nu a renunțat la mecanismul ilegal de instituire a unui nou tip de act permisiv – acordul consiliilor locale de majorare a tarifelor, nu a prezentat calculele reale a mărimii tarifului la serviciile de transport, nu a aprobat actul prin care să stabilească mărimea tarifului la serviciile de autogară și nu a renunțat la protejarea schemelor ilegale din transport. Deși MIDR a anunțat că dialogul rămâne calea de găsire a unei soluții agreate de ambele părți, nici o ședință cu transportatorii nu este preconizată”.

Luând în calcul toate cele expuse, transportatorii din toată țara au convenit la sistarea activității în semn de protest ”față de acțiunile și inacțiunile ilegale ale MIDR legate de nesoluționarea în condițiile legale a problemei legate de tarifele la serviciile de transport regulat și la serviciile de autogară.

Eschivarea în continuare a MIDR de a se conforma cadrului legal pune în pericol funcționarea transportului de pasageri și creează premise pentru abandonarea rutelor pe o perioadă nedeterminată”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.