Apa trece digul rămâne? Ce se întâmplă acum pe râul Nistru

0
676
foto: Nicolae Cebotari

Acum mai bine de două săptămâini, locuitorii raionului și autoritățile au fost alertateîn legătură cu pericolul de inundații din cauza nivelului înalt al apei în râul Nistru. Apa în râu urcase la indicele de 6, 2 metri, iar meteorologii au emis și o alertă hidrologică în acest sens.

Am întrebat inspectorii Direcției Situații Excepționale dacă pericolul s-a dus pe apa Nistrului și putem răsufla ușurați?

”Nivelul apei în râul Nistru a coborât simțitor. Doar în ultimele 24 ore nivelul apei a scăzut cu 65 cm, fiind în prezent  la nivelul 2, 5 metri, ceea ce înseamnă că avem o rezervă de peste 5, 5 metri”, comunică Eugen Doga, inspector DSE.

Între timp, meteorologii au retras alerta hidrologică pentru raioanele din nordul și centrul țării, aflate la frontiera cu Ucraina, menținând însă cod galben de pericol de inundații în partea de sud a țării, dar și la frontieră cu România, din cauza nivelului înalt al apei în râul Prut, în zonele cetru-sud.

Deși apa în râul Nistru a scăzut, digul de la intrare în municipul Soroca mai rămâne, pentru orice eventualitate, a mai spus Eugen Doga. Amintim că pentru a preveni pătruderea apei pe teritoriul orașului, autoritățile municipale ajutate de voluntari au construit un dig din saci cu nisip în zona gării auto.

Articolul precedentS-au schimbat timpurile: se nasc mai mulți băieți decât fete!
Articolul următorMilitari din România și Republica Moldova, antrenament comun
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.