Apa de ploaie: Ce conține și de ce e periculos să o bei

0
107

Dacă scoți limba într-o zi ploioasă, ai putea crede că apa de ploaie pe care ai gustat-o este la fel ca apa care curge la robinet. Dar ploaia conține de fapt multe ingrediente microscopice care sunt filtrate înainte de a fi pompată în case, transmite Știri.md cu referire la descopera.ro.

Așadar, cât de sănătos este să colectezi și să bei apa de ploaie?
Există o serie de contaminanți care pot ajunge în ploaie, cum ar fi bacterii, virusuri, paraziți, praf, particule de fum și alte substanțe chimice, conform Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA.
Dacă colectați apă de ploaie de pe un acoperiș, aceasta ar putea conține și urme lăsate de animale, cum ar fi excremente de păsări, iar dacă acoperișul sau țevile de scurgere sunt vechi, materiale precum azbestul, plumbul și cuprul ar putea ajunge și în rezervorul vostru.
Dacă ploaia este stocată într-un recipient deschis, poate fi, de asemenea, plină de insecte și materii organice aflate în descompunere, cum ar fi frunzele moarte. Din aceste motive, CDC recomandă să nu se colecteze și să nu se bea apă de ploaie, dar recomandă utilizarea acesteia în alte scopuri, cum ar fi udarea plantelor.

Există numeroase confuzii cu privire la riscurile aduse de această apă

Dacă aveți un sistem de colectare curat și o sterilizați corespunzător, fie cu substanțe chimice, fie prin fierbere și distilare, atunci majoritatea impurităților din această apă pot fi îndepărtate. Acest lucru a dus la o mulțime de confuzii cu privire la potabilitatea apei de ploaie.

Dar acum, în epoca modernă a substanțelor chimice produse de om, există un nou risc asociat cu consumul de apă de ploaie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.