ANI a sesizat Procuratura Generală precum că un procuror din Soroca a „uitat” să declare mai multe bunuri și conturi. Ce zice procurorul vizat?

0
218
Foto: procuratura.md

Un procuror din Soroca a fost denunțat la Procuratura Generală, fiind suspectat că ar fi săvârșit infracțiuni de ordin penal, ca urmare a nedeclarării mai multor informații despre unele bunuri și conturi din perioada 2015-2019. Procurorul a contestat în instanța de contecios administrativ constatările Autorității Naționale de Integritate (ANI), informează unimedia.info.

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a sesizat Procuratura Generală în privința procurorului Alexandru Cebanciuc, pe motiv că acesta nu a declarat mai multe informații despre unele bunuri și conturi din perioada 2015-2019.

Potrivit sursei, în cadrul controlului, inspectorul de integritate a stabilit că procurorul ar fi omis să declare 80 de acțiuni, deținute într-o societate pe acțiuni, conturile bancare deținute de către acesta și un membru al familiei sale, valoarea cărora depășeau cele 15 salarii medii pe economie, o construcție și un apartament, pe care le deținea cu drept de uzufruct, de uz și abitație, precum și valoarea unui automobil personal, conform documentului care îi certifică proveniența.

Actul de constatare îl puteți vedea AICI

Pe cauza dată, inspectorul de integritate a constatat suspiciuni de săvârșire a infracțiunii prevăzute de art. 3521 alin. (2) din Codul Penal al Republicii Moldova, fapt pentru care a sesizat Procuratura.

Dacă actul de constatare emis de către inspectorul de integritate va rămâne definitiv, procurorul este obligat să depună declarațiile rectificate în termen de 30 de zile. Actul de constatare a fost contestat în instanța de contecios administrativ.

Contactat de redacția Observatorul de Nord procurorul Alexandru Cebanciuc ne-a declarat că totul este o aberație și nimic nu este drept în actul elaborat de Autoritatea Națională de Integritate. “Voi contesta în judecată” ne-a spus acesta.


Articolul precedentAnul Stanislaw Zolkiewski: Bătălia de la Cornul lui Sas
Articolul următorDouă asistente medicale din Secția Pediatrie de la Soroca sunt confirmate cu COVID-19
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.